1. Community Tip: Please Give Thanks to Those Sharing Their Knowledge.
    If you receive helpful answer on this forum, please show thanks to the poster by clicking "LIKE" link for the answer that you found helpful.
  2. Community Tip: Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING)
    Click the link above to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This notice will disappear after you have made at least 3 posts.

TSM4VE missing schedule

Discussion in 'Backup / Archive Discussion' started by Q, Jun 20, 2016.

  1. Q

    Q ADSM.ORG Member

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Our TSM4VE server is missing one group of server backups. ALL the other groups work fine. No errors in the log. It is like it does not even try to start the scheduled job. I have deleted it and re-created it, but that did not help. Running TSM4VE 7.1.4 and TSM 7.1.4 on AIX
     
  2.  
  3. dazza918

    dazza918 ADSM.ORG Member

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Are there any messages written to the server activity log around the time when your 'missing' schedule is due to start?

    I had issues a while ago where schedules could not run concurrently, so appeared to have been missed completely. i.e. the data mover could only run one schedule at a time, if they overlapped the later schedule would fail.

    Cheers
    Darren
     
  4. Q

    Q ADSM.ORG Member

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    I upgraded to the latest version and all is well.
     
  5. sebastianm

    sebastianm Newcomer

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    what versions do you use now as server and as client?
    thx
    seb
     
  6. Q

    Q ADSM.ORG Member

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Server is 7.1
    client 7.1.6.2
     
  7. opeth

    opeth ADSM.ORG Member

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Are your different "server groups" on different data movers?
     
  8. Q

    Q ADSM.ORG Member

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Yes. We have two TSM4VE servers, at different locations.
     
  9. RecoveryOne

    RecoveryOne ADSM.ORG Member

    Joined:
    Mar 15, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    May be worth mentioning, going to the 8.1 client for VE has been a big improvement with my environment. We were on various 7.1 releases, and the jump from 7.1.6 to 8.1 seems to have offered a fair number of stability improvements. Currently backing up over 450 VM's with 7 datamovers. My server level is 7.1.7 on AIX.
     
    marclant likes this.
  10. marclant

    marclant ADSM.ORG Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    2,533
    Likes Received:
    354
    Occupation:
    Accelerated Value Specialist for Spectrum Protect
    Location:
    Canada
    For a schedule to miss, it has to be one of the following reasons:
    1. The CAD/scheduler is not running on the datamover
    2. The previous schedule is still running.
    3. The Spectrum Protect server was down while the scheduler tried and retried to connect to the server.
    4. There was a networking problem preventing the datamover from connecting to the server

    I suspect it's either 1 or 2 if you are not seeing errors. 3 or 4 would generate errors.

    1 is easy to check.
    2 is also easy to check. For example if your VE backup schedule starts at 6PM on June 6, at 6PM on June 7, if the schedule from June 6 is still running, the one from June 7 will not run and show missed. If that's the case, you either need to do some performance tuning to speed up the backup or add more datamovers to spread the workoad to finish quicker.
     

Share This Page