• Please help support our sponsors by considering their products and services.
    Our sponsors enable us to serve you with this high-speed Internet connection and fast webservers you are currently using at ADSM.ORG.
    They support this free flow of information and knowledge exchange service at no cost to you.

    Please welcome our latest sponsor Tectrade . We can show our appreciation by learning more about Tectrade Solutions
  • Community Tip: Please Give Thanks to Those Sharing Their Knowledge.

    If you receive helpful answer on this forum, please show thanks to the poster by clicking "LIKE" link for the answer that you found helpful.

  • Community Tip: Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING)

    Click the link above to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This notice will disappear after you have made at least 3 posts.

10GB ethernet on AIX 5.3.8.1

tsm_dude

ADSM.ORG Senior Member
Joined
Dec 12, 2007
Messages
334
Reaction score
22
Points
0
Hi All,

Anyone setup 10GB ethernet on aix. I have a;
Feature code #5721
10GB Ethernet-SR PCI-X 2.0 DDR Adapter on AIX 5.3.8.1
Firmware KN0150

Can ping ip but cant do anything else such as ssh etc. Have checked firwall etc, ports. Error report - ethernet down, ethernet recovery mode - only occurred once.

Thanks
 

tsm_dude

ADSM.ORG Senior Member
Joined
Dec 12, 2007
Messages
334
Reaction score
22
Points
0
Thanks Denis,

The system firmware is the latest. SF240_338
This should include the planar.
 

heada

ADSM.ORG Moderator
Joined
Sep 23, 2002
Messages
2,560
Reaction score
168
Points
0
Location
Indiana
What speed is the adapter set to and what speed did it connect to? entstat -d {ent#}

I think there was part of the 1Gb/s and 10Gb/s spec that adapter and switch both have to be set for auto/auto for it to link up correctly.

-Aaron
 

tsm_dude

ADSM.ORG Senior Member
Joined
Dec 12, 2007
Messages
334
Reaction score
22
Points
0
Thanks Heada,

Adapter Data Rate: 20000
Packets Discarded by Adapter: 3211

Looks like most packets being dropped. The data rate 20000,
normal 1gb card is Adapter Data Rate: 2000
Packets Discarded by Adapter: 0

I need to check the switch is running at 10gb
 

tsm_dude

ADSM.ORG Senior Member
Joined
Dec 12, 2007
Messages
334
Reaction score
22
Points
0
Confirmed switch is a 10gb port and running at 10gb.

zvtllwlx001#sh int te 1/1
TenGigabitEthernet1/1 is up, line protocol is up (connected)
Hardware is C6k 10000Mb 802.3, address is 0019.56f2.e09c (bia 0019.56f2.e09c)
 

Advertise at ADSM.ORG

If you are reading this, so are your potential customer. Advertise at ADSM.ORG right now.

DigitalOcean $100 Credit

Support ADSM.ORG and get DigitalOcean FREE credit. DigitalOcean currently offer a $100, 60-day Free Credit for new accounts. Sign-up here:

DigitalOcean Referral Badge

The Spectrum Protect TLA (Three-Letter Acronym): ISP or something else?

  • Every product needs a TLA, Let's call it ISP (IBM Spectrum Protect).

    Votes: 20 18.7%
  • Keep using TSM for Spectrum Protect.

    Votes: 65 60.7%
  • Let's be formal and just say Spectrum Protect

    Votes: 13 12.1%
  • Other (please comement)

    Votes: 9 8.4%

Forum statistics

Threads
31,897
Messages
135,988
Members
21,783
Latest member
london
Top