1. Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING) Click the link to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This message will disappear after you have made at least 12 posts. Thank you for your cooperation.

TSM V6 Client Gui error "TCP/IP invalid host name - suddenly

Discussion in 'TSM Installation, Upgrade and Configuration' started by tsmhelum, Nov 17, 2009.

  1. tsmhelum

    tsmhelum New Member

    Joined:
    Aug 24, 2006
    Messages:
    450
    Likes Received:
    0
    Hello all,

    I installed the TSM V6.1.0.2 on a Windows client recently and it seemed to go fine. I have been able to bring up the client GUI fine.



    Today when I try to bring up the Client Gui I get the following


    "TCP/IP invalid host name"

    When I click ok It asks the following
    Do you wish to continue for purpospes of local backupset


    Anyone know why this would happen so suddenly after it was working for about a week?

    Also, I see Ans9020e and Ans1029e in the error log.

    Thanks in advance!
     
  2.  
  3. Mita201

    Mita201 Senior Member

    Joined:
    Apr 20, 2006
    Messages:
    493
    Likes Received:
    12
    Occupation:
    System Engineer
    Location:
    Beograd, Serbia
    check if someone has changed TSM server address or hostname in dsm.opt on the client
     
  4. Kanmani

    Kanmani New Member

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Even , I have the same Problem . Could anyone Please advise at the earliest .
     
  5. moon-buddy

    moon-buddy Moderator

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    6,258
    Likes Received:
    282
    Occupation:
    Electronics Engineer, Security Professional
    Location:
    Somewhere in the US
    Are you using DNS to resolve TSM Server IP addres?
     
  6. Kanmani

    Kanmani New Member

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi Ed,

    Iam not sure what you have mentioned. However , When prompt comes, It asks me yes / no. When i clicked Yes, Then it is taking me to the GUI . When i go to setup wizard after all giving the server address and port and at the end it says TCP/IP Invalid host name .
     
  7. moon-buddy

    moon-buddy Moderator

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    6,258
    Likes Received:
    282
    Occupation:
    Electronics Engineer, Security Professional
    Location:
    Somewhere in the US
    Again, how are you entering the TSM server address? TCP/IP or fully qualified name?
     
  8. Kanmani

    Kanmani New Member

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    for us : bocuadsm4b.bp.com
    port : 1503
     
  9. MrOdysseus

    MrOdysseus New Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Occupation:
    SAN/TSM Administrator
    Location:
    TSM World
    If you have a segregated network, with different sub-nets. Try using the IP instead of the FQDN
    almost sounds like a network routing problem.
     

Share This Page