1. Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING) Click the link to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This message will disappear after you have made at least 12 posts. Thank you for your cooperation.

TS3500 killed with wrong firmware?

Discussion in 'Tape / Media Library' started by Sunhillow, Aug 27, 2010.

  1. Sunhillow

    Sunhillow Senior Member

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    347
    Likes Received:
    6
    Location:
    Stuttgart, Germany
    Hi
    I guess I have a problem now...
    After updating drive microcode to the latest level I wanted to update the library firmware too.
    Fortunately we currently have one unused library where I wanted to test the update... I guess you already sense what i did.
    It is a non-ALMS-library and I loaded firmware level A360. Well done me dimwit :down:

    Now it does not even respond to a ping! Is there any way to fix this myself?
     
  2.  
  3. moon-buddy

    moon-buddy Moderator

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    6,123
    Likes Received:
    274
    Occupation:
    Electronics Engineer, Security Professional
    Location:
    Somewhere in the US
    I am guessing you tried rebooting the library, right?

    Have you verified that the IP Addresses have not changed because of the update?

    By the way, did you use the panel to update the firmware, or used the web interface? I think you can undo the update by putting back the old firmware using the panel.
     
  4. Sunhillow

    Sunhillow Senior Member

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    347
    Likes Received:
    6
    Location:
    Stuttgart, Germany
    Thank you for the answer. I turned it off and on. The display only says "Error 2701. Unable to communicate with ACC card."

    Its MAC is visible on the LAN switch, but does not perform any requests. My colleage will look again on monday

    Edit: Error No. is 2701
    The machine is not reachable over LAN, I will try to see something on the serial port...
     
    Last edited: Aug 30, 2010
  5. Sunhillow

    Sunhillow Senior Member

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    347
    Likes Received:
    6
    Location:
    Stuttgart, Germany
    OK... the only way to connect to the library now seems to be CEtool which apparently can only be downloaded by IBM CE. At least the download address mentioned in the Maintanance Information of Nov. 2008 is unreachable :-(
     
  6. Sunhillow

    Sunhillow Senior Member

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    347
    Likes Received:
    6
    Location:
    Stuttgart, Germany
    May I guess you asked this because it would have been better not to do so?

    Even CEtool cannot access the library :(
     
  7. ramdasal

    ramdasal New Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany / Cologne
    Hi Sunhillow,

    did you get a result? We have the same issue here.
     
  8. Trident

    Trident Senior Member

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Messages:
    279
    Likes Received:
    26
    Occupation:
    IT operations
    Location:
    Oslo, Norway
    You probably have old hardware revisions of your cards, IBM did the same thing on my TS3500. We had to replace the acc card to get it working, Later we replaced all cards to newer hardware revisions.
     
: firmware, ts3500

Share This Page