• Please help support our sponsors by considering their products and services.
    Our sponsors enable us to serve you with this high-speed Internet connection and fast webservers you are currently using at ADSM.ORG.
    They support this free flow of information and knowledge exchange service at no cost to you.

    Please welcome our latest sponsor Tectrade . We can show our appreciation by learning more about Tectrade Solutions
  • Community Tip: Please Give Thanks to Those Sharing Their Knowledge.

    If you receive helpful answer on this forum, please show thanks to the poster by clicking "LIKE" link for the answer that you found helpful.

  • Community Tip: Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING)

    Click the link above to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This notice will disappear after you have made at least 3 posts.

ANR8214E Session open with xxx.xx.xxxx.xxx failed due to connection refusal

rdemaat

ADSM.ORG Member
#1
Hi all, I have a new node defined. Trying to run a scheduled backup. cant get past the above error. Initially the client OPT file had TCPPORT set to 1500. But using netstat -na | find "LISTEN" the client node did not show port 1500 listening. It wasnt there at all. 1500 was listening on the TSM server side. I did see that port 3389 was listening on both sides so I switched the OPT file TCPPORT to 3389. Stopped and started the TSM Client Acceptor but still getting the error. In DSMERROR.LOG I see the following which is probably why its still not working.

07/15/2013 09:10:57 cuIdentifyResp: Error -50 reading IdentifyResp from server.
07/15/2013 09:10:57 sessOpen: Error -50 receiving IdentifyResp verb from server
07/15/2013 09:10:57 ANS1017E Session rejected: TCP/IP connection failure
07/15/2013 09:10:57 ANS1570E Registering this instance of the Cad with the server failed. Cad process continues.


So, what do i need to do to get port 1500 listening on both sides? I'm not a server person and did not install the TSM pieces on the client node. Something not done right there maybe?

TSM version is 5.5.6.100. I am able to do a GUI manual backup.

Thanks for your help.
 

Efim

ADSM.ORG Senior Member
#2
Hi
Tcpport option in client OPT file specifies TSM server port.
If you can run dsmc with the same OPT file without an errors try check dsmcad service configuration.
Do you use firewall between TSM Client and TSM Server?
Efim
 

rdemaat

ADSM.ORG Member
#3
Hi all, removing and reinstalling the TSM components on the client server did the trick. So something during the first install must have been missed. Efim, thanks for replying.
 

Advertise at ADSM.ORG

If you are reading this, so are your potential customer. Advertise at ADSM.ORG right now.

UpCloud high performance VPS at $5/month

Get started with $25 in credits on Cloud Servers. You must use link below to receive the credit. Use the promo to get upto 5 month of FREE Linux VPS.

The Spectrum Protect TLA (Three-Letter Acronym): ISP or something else?

  • Every product needs a TLA, Let's call it ISP (IBM Spectrum Protect).

    Votes: 9 22.5%
  • Keep using TSM for Spectrum Protect.

    Votes: 19 47.5%
  • Let's be formal and just say Spectrum Protect

    Votes: 8 20.0%
  • Other (please comement)

    Votes: 4 10.0%

Forum statistics

Threads
31,000
Messages
131,971
Members
21,254
Latest member
gawinski1
Top