Amanda-Users

Paulownia Dünyanın En Hızlı Büyüyen Ağacı!!!

2003-08-08 21:27:40
Subject: Paulownia Dünyanın En Hızlı Büyüyen Ağacı!!!
From: "Süper Ağaç Paulownia"<besiktas AT yahoo DOT com>
To: undisclosed-recipients:;
Date: Sat, 9 Aug 2003 04:23:41 +0300

DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN AĞACI

" P A U L O W N İ A "

TÜRKİYE'NİN İLK PAULOWNİA ÜRETİCİSİ VE YETİŞRİRİCİSİ
EFEKS LİMİTED

PAULOWNIA HAKKINDA GENEL BİLGİ

Çok hızlı büyüyen ve kaliteli kereste eldesi veren bir ağaç türüdür. Adaptasyon kaabiliyeti çok yüksek olan Paulownia, düz ovalık alanların yanısıra, dağlık bölgelerde 2.000 metre yüksekliğe kadar yetiştirilebilmektedir.

Normal koşullar altında bir yaz boyunca 5-6 metre büyüme gösterebilen Paulownia, 8 yıl gibi bir sürede 15-25 metre boya, 40 cm ve daha büyük çaplara ulaşmakta, 0.5 metreküp ve üzerinde kereste vermektedir. Bununla birlikte kullanılabilir en erken kereste hasatı 5 sene içinde alınmaktadır. Hızlı büyümesini sürdürmesi nedeniyle kesim senesi genellikle 7 - 10 yıl aralığındadır. Yinjang şehrinde 18 yaşında bir paulownia ağacının 22 metre boya 100.5 cm gövde çapına ulaşmış olması ve ağaçtan alınan kereste miktarının 6.65 metreküp olması, Paulownia ağacının yıllık 0.37 metreküp kereste üretebileceğini de gözler önüne sermektedir.

Paulownia geniş yapraklıdır, kış aylarında yapraklarını döker. Derin kök sistemine sahiptir. Gövdesinden kereste, yaprak ve çiçeklerinden gübre ve hayvan yemi olarak yararlanılır. Çiçeklerinden bal elde edilir, ilaç sanayiinde kullanılır. Tarımsal ormancılık için ideal bir ağaç olup, arasında ekili olan diğer ürünler için mükemmel bir iklim sağlamaktadır. Renkli, hoş kokulu çiçekleriyle , geniş yapraklarıyla, düzgün gövde formuyla çevre düzenlemelerinde kullanılmakta, oksijen üretimiyle hava temizliğine katkıda bulunmaktadır. Derin kök sistemi erozyon kontrolunda önemli avantajlar sağlamaktadır.

 

P A U L O W N I A   P L A N T A S Y O N L A R I

 

   
PAULOWNIA TÜRLERİ

Dokuz farklı türü vardır. P.Elongata, P.Fortunei,P.Tomentosa, P.Catalpifolia, P.Kawakamii, P.Fargesii, P.Australis, P.Albiphloea, P.Taiwaniana.

Paulownia türleri genel olarak birbirlerine çok benzer özelliklere sahiptirler. Kuzey yarımkürede 18 - 40 Enlemleri arasında bulunan paulownia ağaçları, ekolojik ihtiyaçlarının farklılıkları göz önüne alınarak sınıflandırılmışlardır. P.Elongata ve P.Fortunei en hızlı büyüyen türlerdir.
 

5 Yaşında Paulownia Efeks Pl.

AYRINTILI BİLGİ VE SATIŞ İÇİN WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİNİZ.

http://www.efeks.com.tr

EFEKS TANITIM MALLARI İTHALAT İHRACAT ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ADRES: Aşirefendi caddesi Hoca Kasım Köprüsü sokak Besler Han No:3/31 Sultanhamam - Sirkeci/İSTANBUL

TEL: (+90 212) 519 49 93 FAX: (+90 212) 519 49 94

MOBİL TEL: 0532 615 72 49

e-mail:info AT efeks.com DOT tr  efeos AT rocketmail DOT com

Mailimize rahatsızlık verdiysek özür dileriz. listeden çıkmak için ereklamservisi AT hotmail DOT com adresine EFEKS konulu bir email atınız.


 

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>
  • Paulownia Dünyanın En Hızlı Büyüyen Ağacı!!!, Süper Ağaç Paulownia <=