nv-l

Re: [nv-l] Icons not showing SNMP device type

2004-05-25 13:01:07
Subject: Re: [nv-l] Icons not showing SNMP device type
From: Jane Curry <jane.curry AT skills-1st.co DOT uk>
To: nv-l AT lists.us.ibm DOT com
Date: Tue, 25 May 2004 17:46:33 +0100
You are correct - this is weird. Is it by any chance that the icons are too small to show the sub-device icon? If you use Shift with left mouse button to zoom in on an area of the map, do you get the correct icons?
Cheers,
Jane

Mario Behring wrote:

Jane,

The oid_to_sym file is there and all objects, like AIX boxes, Cisco
devices , APC devices, etc, are defined there as they are supposed to be.
But no device is showing up with the proper symbol at the maps (they all
show up as Computers). There are some routers that are Ok, with the
diamond symbol I mean, but the great majority of them are not.

When using the MIB browser to see the OID, I found out that they are all
correct, so they should be assigned with the correct symbol.

Also, the if_to_sym file is there and all interfaces are displayed with
the proper icon.

This is a very unusual behaviour I think.

Any ideas ?

Thanks.

Mario




--- Jane Curry <jane.curry AT skills-1st.co DOT uk> wrote:
The file /usr/OV/conf/C/oid_to_sym is the one that tells NetView what icon to use for any given SNMP agent. You can either modify it with serversetup or you can simply hack it with an editor (much easier if you
have several entries IMHO). You provide the OID for the SNMP agent
type, the basic shape (Computer for square box, Connector for diamond
shape, etc) and the sub-symbol (which can be anything you can see from
the Help -> Legend display of devices. You obviously have SNMP access
to your devices from what you say so get the system variables from your
devices to get the OID.
Cheers,
Jane

Mario Behring wrote:

Hi list,

I have a TNV 7.1.4 for AIX. I have many routers, switches and AIX boxes
with SNMP running and the proper CommunityName configured at NetView.
The
problem is that even having the SNMP running and the MIB Browser can
retrieve all SNMP values, the icon displayed is the old flat square
with
no icon inside.
Shouldn´t NV display the proper icon type for each SNMP device ?

One more detail: this happened after a complete clear database command
and
a full rediscovery process.

Any help is appreciated.

Mario


        
                
__________________________________
Do you Yahoo!?
Friends.  Fun.  Try the all-new Yahoo! Messenger.
http://messenger.yahoo.com/



--
Tivoli Certified Consultant & Instructor
Skills 1st Limited, 2 Cedar Chase, Taplow, Bucks, SL6 0EU, UK
Tel: +44 (0)1628 782565
Copyright (c) 2004 Jane Curry <jane.curry AT skills-1st.co DOT uk>.  All rights
reserved.




        
                
__________________________________
Do you Yahoo!?
Friends.  Fun.  Try the all-new Yahoo! Messenger.
http://messenger.yahoo.com/

--
Tivoli Certified Consultant & Instructor
Skills 1st Limited, 2 Cedar Chase, Taplow, Bucks, SL6 0EU, UK
Tel: +44 (0)1628 782565
Copyright (c) 2004 Jane Curry <jane.curry AT skills-1st.co DOT uk>.  All rights 
reserved.