nv-l

RE: [nv-l] Displaying devices in networks

2002-08-08 22:58:48
Subject: RE: [nv-l] Displaying devices in networks
From: Rusdyanto Tardjono <Rusdyanto AT MULTIPOLAR.CO DOT ID>
To: "'Bernard Disselborg'" <BDisselborg AT triple-p DOT nl>, nv-l AT lists.tivoli DOT com
Date: Fri, 9 Aug 2002 09:58:48 +0700
Hi Bernard,

In order for switches to appear on the map, must they all be set an IP for
each switch? My environment, I have a number of switches with no IPs set and
those switches do not appear on the map. I'm wondering why? No problem with
routers because they all are set to IPs. I heard about new product Tivoli
Switch Analyzer. Must I use it? By the way, what's the Tivoli Switch
Analyzer all about? I have not tried it.
Pardon me for a simple question as I'm still new to NetView.

Thanks,
Rusdy

-----Original Message-----
From: Bernard Disselborg [mailto:BDisselborg AT triple-p DOT nl]
Sent: Thursday, August 08, 2002 7:37 PM
To: nv-l AT lists.tivoli DOT com
Subject: Re: [nv-l] Displaying devices in networks


Stefan,

Objects only appear in the IP Network View if NetView thinks they are
'Connectors' (Routers, Switches), if not they are put in the segment
view.
NetView checks the type via SNMP. It also uses definitions in the file
/usr/OV/conf/oid_to_type.

Should the objects you are referring to be in the IP Network View (are
they Router or Swidthes) ?
If so, check:
1. Does NetView have SNMP access to those devices
2. Is there an entry for those devices in the oid_to_type file

HTH,

Bernard


>>> "Stefan.Walddoerfer" <STEFAN.WALDDOERFER AT Allianz DOT de> 08-Aug-02
13:16:21 >>>
Hi,

I have a question about how some objects are displayed inside the
NetView
map.
We have the problem that some objects which belong to a certain subnet
are
not displayed on the map when opening the appropriate IP Network
object.
We have fifteen devices inside this subnet, but only eleven of them
appear
inside the IP Network view. When opening the one segment object that
resides inside this IP Network, we can see all of the fifteen devices.

Any idea why some of them appear in the Segment view but are not
displayed
inside the IP Network?

Thanks,
Stefan

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: nv-l-unsubscribe AT lists.tivoli DOT com 
For additional commands, e-mail: nv-l-help AT lists.tivoli DOT com 

*NOTE*
This is not an Offical Tivoli Support forum. If you need immediate
assistance from Tivoli please call the IBM Tivoli Software Group
help line at 1-800-TIVOLI8(848-6548)


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: nv-l-unsubscribe AT lists.tivoli DOT com
For additional commands, e-mail: nv-l-help AT lists.tivoli DOT com

*NOTE*
This is not an Offical Tivoli Support forum. If you need immediate
assistance from Tivoli please call the IBM Tivoli Software Group
help line at 1-800-TIVOLI8(848-6548)

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>