nv-l

RE: Netview Database component missing

2001-12-04 15:47:15
Subject: RE: Netview Database component missing
From: "Stephen Hochstetler" <shochste AT us.ibm DOT com>
To: nv-l AT lists.tivoli DOT com
Date: Tue, 4 Dec 2001 14:47:15 -0600
Jack,

It sounds like the framework patch was not installed on that TMR and
managed node to create the NetView "managed resource" object.

Kind regards,
Stephen Hochstetler              shochste AT us.ibm DOT com
International Technical Support Organization  - Austin
Office - 512-436-8564                      FAX - 512-436-8701

ITSO redbooks at  http://www.redbooks.ibm.com


                                                                                
                  
                    "Chan, Jack"                                                
                  
                    <[email protected]       To:     "'IBM NetView Discussion'" 
<nv-l AT tkg DOT com>       
                    nisys.com>            cc:                                   
                  
                    Sent by:              Subject:     RE: [NV-L] Netview 
Database component      
                    [email protected]        missing                              
                  
                    com                                                         
                  
                                                                                
                  
                                                                                
                  
                    12/04/2001                                                  
                  
                    02:21 PM                                                    
                  
                    Please respond                                              
                  
                    to IBM NetView                                              
                  
                    Discussion                                                  
                  
                                                                                
                  
                                                                                
                  



Thank you for your reply Jane.

I am running NV on Solaris 8. And the fresh install did not create an icon
for me in the desktop. I got the make icon script and had a go, but the
script was complaining about Netview is not a managed resource.

I have done upgrade from 5.x to 6.02 before and the database setup options
in serversetup remains.

So I guess I might try to re-apply the database patch or just copy the
dbconf.dat across and have a look.

Thanks again,

Jack.

-----Original Message-----
From: Jane Curry [mailto:jane.curry AT skills-1st.co DOT uk]
Sent: Wednesday, 5 December 2001 8:36 a.m.
To: IBM NetView Discussion
Subject: Re: [NV-L] Netview Database component missing


Jack,
I have a feeling that they missed one of the database setup options off the
serversetup menus.  If you are on AIX, you will find the option you are
looking for from smit -> nv6000 and then down the Configure menu.
Alternatively, this option is available from the NetViewServer icon on your
TIVOLI Desktop.

I would suggest, if you can, applying the NV 6.0.2 maintenance as it has
some database patches - particularly I think it had a Y2K patch required
for
NV6.0.

Other than that, I think you should be OK.  The missing menu in serversetup
isn't fixed with 6.0.2.

Cheers,
Jane

"Chan, Jack" wrote:

> Hi List,
>
> I have recently installed NV 6.0 on FW 3.7.1, I have installed the
> Netview database as well. I am having the some problems:
>
> In serversetup, under configure manual, I do not have an option
> "list/configure relational database". I have installed the Netview
> database, I can see all the Netview database commands. wlsinst -ah
> shows Netview server and database are all installed properly.
>
> Has anyone seen this happened? What are my options from here?
>
> 1. Should I just copy the dbconf.dat file across from one Netview
> machine to another? And stop and start NV? 2. Will installing 6.02
> solve this problem? I am going to install it later, but I doubt this
> will solve the database problem because it is related to the upgrade.
>
> Note: I had some troubles installed NV on 3.7.1 before, I ended up
> installed the NV server using SIS and the database component using
> Tivoli desktop install. Both worked fine.
>
> Thanks in advance,
>
> Jack.
> ______________________________________________________________________
> ___
> NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l

--
Tivoli Certified Enterprise Consultant & Instructor
Skills 1st Limited, 2 Cedar Chase, Taplow, Bucks, SL6 0EU, UK
Tel: +44 (0)1628 782565
Copyright (c) 2001 Jane Curry <jane.curry AT skills-1st.co DOT uk>.  All rights
reserved.


_________________________________________________________________________
NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l
_________________________________________________________________________
NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l


<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>