nv-l

Re: communitynames.conf seems not to work properly for NV 6.01 for N T.

2000-09-04 14:23:18
Subject: Re: communitynames.conf seems not to work properly for NV 6.01 for N T.
From: lclark AT us.ibm DOT com
To: nv-l AT lists.tivoli DOT com
Date: Mon, 4 Sep 2000 14:23:18 -0400
This is working fine for me. There is an option to say whether to use the
alternates only on initial discovery. Perhaps your devices were discovered
once as non-snmp nodes before you added the names? You could change
the setting (on Discovery, I think) to use it all the time for a while (it
takes more
overhead), and demand-poll some of the nodes. Or delete them and
rediscover them. When I had to add a new community string to the file after
some nodes were discovered as non-snmp, I only had to demand-poll them
and then they changed into routers. I believe mine is set to only use it on
initial discovery.

Cordially,

Leslie A. Clark
IBM Global Services - Systems Mgmt & Networking
Detroit


Hlaves Josef <hlaves AT datasys DOT cz>@tkg.com on 09/04/2000 12:19:17 PM

Please respond to IBM NetView Discussion <nv-l AT tkg DOT com>

Sent by:  owner-nv-l AT tkg DOT com


To:   nv-l AT tkg DOT com
cc:
Subject:  [NV-L] communitynames.conf seems not to work properly for NV 6.01
      for N T.



Hi
I have five read community names for all routers in my network. I entered
the community names in the file communitynames.conf.
But the routers haven't been discovered at all.
I must write down my community names for each router by means of SNMP
option
to make NetView  discover my routes properly.
I would greatly appretiate if somebody tell me how to make use of the file
communitynames.conf properly for discovery process.
Many thanks
Josef Hlaves
_________________________________________________________________________
NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l