nv-l

Re: Re-installing the TMR [Thanks Yall]

2000-06-27 15:09:11
Subject: Re: Re-installing the TMR [Thanks Yall]
From: Gareth_Holl AT tivoli DOT com
To: nv-l AT lists.tivoli DOT com
Date: Tue, 27 Jun 2000 15:09:11 -0400
Hello Clarence,

Some more specifics about the "other two" packages would help but I think you
simply need to install the TEC  Console as the error message suggests. Tivoli
Enterprise Console (TEC) is a separate Tivoli product and thus you will not find
it on any NetView CD. I'm assuming you are trying to install the Tivoli TEC
Integration for NetView (part of TIPN) and if so, page 5-2 of the TIPN User's
Guide goes through the software requirements, including the need for TEC 3.1 or
3.6 on the box you have the NetView Server (which should also be the box you are
trying to add TIPN features).

Regarding nvsniffer, it ain't that smart I'm afraid. From my understanding, all
it does is check the availability of a service by connecting to the port where
it expects a particular TCP/IP service. If the connect request is granted by the
remote node (the node replies with a TCP <ACK> reply), then this service is
deemed active on that box. You can use the nvsniffer configuration file to
customise what nvsniffer will look for and thus what Smartsets it builds.
Look at your \WINNT\system32\drivers\etc\Services file and try removing entries
or commenting them out if this service does not really exist on that box and see
if nvsniffer behaves any differently - I have not tested this though - goodluck.
Refer to the nvsniffer.readme for more info.



Gareth Holl
Level 2 Support Engineer


Clarence Hart <rti1clh AT ismd.ups DOT com> on 06/27/2000 12:48:56 PM

Please respond to IBM NetView Discussion <nv-l AT tkg DOT com>

To:   nv-l AT tkg DOT com
cc:    (bcc: Gareth Holl/Tivoli Systems)
Subject:  Re: [NV-L] Re-installing the TMR [Thanks Yall]





I was able to reinstall the TME 10 and configure the Netview stuff
and now I'm aback to normal... Well almost.  I have a few small cosmetic
problems...

1)  After the migration my settings for automatically starting  Dynamic
    Workspace Rulesets work fine but the label on the right hand side still says
    "Events" Instead of what I want it to say.  Also if I try to create
    a new dynamic workspace the label cannot be change from "Events", no
    matter what I  enter in the "Dynamic Workspace Label " field.
    Any ideas. or maybe I could just hack the file that this stuff gets put
    in :)

2)  Also after the migration I tried to install the TIPN and I  was only able
    to install the 1st  package  on the CD , the other two are complaining about
    the "Console is not installed"  ... OK... where the heck is the Console????
    I looked on all of my CD's and I cannot find it anywhere.... So if
    some knows where to find:
                    TEC_CONSOLE

     I would really appreciate it if you would share the info with me!!!

3)  One more thing .... I was playing around with the "nvsniffer" command
     and  I've been getting bad results.  I run the command againts a Win95
     box and it reports that its a POP3 server Timeserver DNS server and
     everything else....  Has anybody gotten this thing to work???


Thanks agian for the tips on how to fix my 1st problem yall!!!


CoolC





The oserv daemon wont start. I get th efollowing error:

/etc/rc3.d # S99Tivoli restart
o_self: destination dispatcher unavailable


I'm hoping if I do the migration re-install of Netview will work.
I have to find the  documentation on how to do it first.


Clarence Hart


> X-Sender: mythili AT harbor.safeport DOT com
> Date: Wed, 21 Jun 2000 21:23:52 -0400
> To: IBM NetView Discussion <nv-l AT tkg DOT com>
> From: Mythili Kannan <mythili AT anytech-inc DOT com>
> Subject: Re: [NV-L] Re-installing the TMR (while netview exists already)
> Mime-Version: 1.0
> X-Sorted: Bulk
>
> Did you shutdown and restart all the oserv deamons?
> Can yoiu get any log info from oserv log file?
>
> - Regards, Mythili
>
> At 06:00 PM 6/21/00 -0400, you wrote:
> >I think I may need to do this because when I run the tivoli command
> >I get the following message:
> >
> > # tivoli
> >destination dispatcher unavailable
> >
> >The netview stuff still runs and I can start and stop it just fine but I
> >cant get to the GUI screens that allow you to install Netview Client or
> >see Policy Regions and more...
> >
> >So , I think I have to do a migration  install.
> >
> >
> >Clarence
> >
> >
> >
> >> X-Lotus-FromDomain: AHOLD
> >> From: "Dean Grant" <dgrant AT aholdusa DOT com>
> >> To: IBM NetView Discussion <nv-l AT tkg DOT com>
> >> Date: Wed, 21 Jun 2000 14:27:25 -0400
> >> Subject: Re: [NV-L] Re-installing the TMR (while netview exists already)
> >> Mime-Version: 1.0
> >> Content-Disposition: inline
> >> X-Sorted: Bulk
> >>
> >>
> >>
> >> Are you sure you need to do this? My system is a managed node like
> yours. All
> >I
> >> do is login to my server as root and launch the desktop from there. Have
> you
> >> tried this, or have the Tivoli team locked this down?
> >>
> >> All you need to do to try it i,s from a root command prompt, export the
> >display,
> >> type ". /etc/Tivoli/setup_env.sh" to setup the environment, then type
> "tivoli"
> >> at the command prompt.
> >>
> >> HTH
> >>
> >> Dean Grant
> >> Ahold Information Services
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >> Clarence Hart <rti1clh AT ismd.ups DOT com> on 06/21/2000 11:36:16 AM
> >>
> >> Please respond to IBM NetView Discussion <nv-l AT tkg DOT com>
> >>
> >> To:   nv-l AT tkg DOT com
> >> cc:    (bcc: Dean Grant/AIS/US/Ahold)
> >> Subject:  [NV-L] Re-installing the TMR (while netview exists already)
> >>
> >>
> >>
> >>
> >> Q-
> >>
> >>      I had the tivoli TMR and framework install on an Ultra-10 with
> netview
> >>       installed also. The TMR was removed/disabled and converted to a
> managed
> >>       node of another TMR at a remote site.  Well since this broke some of
> >>       the functionality of the netview stuff (because, I lost admin
> rights to
> >> the TMR) I now have to put the TMR & framework stuff back.
> >>       1) Will I be able to install the framework and make my server
> >>          a TMR again without uninstalling the netview software?
> >>
> >>       2) Do you recommend just dumping the entire /usr/OV from
> >>          tape and  letting the discover daemon play catch-up?
> >>
> >>
> >> Basically I dont want to uninstall netview since I have everything working.
> >>
> >>
> >> CH
> >>
> >> _________________________________________________________________________
> >> NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >> _________________________________________________________________________
> >> NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l
> >
> >_________________________________________________________________________
> >NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l
> >
> >
> **********************************************************************
> Mythili Kannan
> AnyTech Inc
> 14433 Settlers Landing Way
> N.Potomac, MD 20878
> Phone/Fax: (301) - 738 - 2419
> Cell    : (202) - 607 - 4810
> URL     :<http://www.anytech-inc.com>
> **********************************************************************
>
> _________________________________________________________________________
> NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l

_________________________________________________________________________
NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l

------------- End Forwarded Message -------------


_________________________________________________________________________
NV-L List information and Archives: http://www.tkg.com/nv-l


<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>