nv-l

Re: Restarting snmpCollect

2000-03-08 18:01:15
Subject: Re: Restarting snmpCollect
From: lclark AT us.ibm DOT com
To: nv-l AT lists.tivoli DOT com
Date: Wed, 8 Mar 2000 18:01:15 -0500
Pretty wierd. I don't think I have ever seen anything in the nettl log from
snmpcollect, but have you looked there? And you are not using a relational
database for data collection, right? and it comes right up if you
stop/start
everything? I suppose you have tried removing mibExpr.conf from the
equation....  See the man page for snmpCollect and try turning on
verbose tracing. Maybe it will tell you more about what it is doing. But
I would be getting close to calling support if I were you.

Cordially,

Leslie A. Clark
IBM Global Services - Systems Mgmt & Networking
Detroit
=======================================================================


There are a few "deferrings" (like below) but they are expected as they are
coming from systems that we're in the process of changing community
strings:

   Wed Mar 08 08:10:48 2000 : XXX.XXX.com not up
       Deferring SNMP of all collections on XXX.XXX.com
       15 minutes (0.25 hours).  Send event (via
       snmpCollect -C <node>) to retry sooner.


I am also getting a few errors (expected) from the expression I am working
on:

   Wed Mar 08 07:53:18 2000 : SNMP to XXX.XXX.com for MIB variable

.iso.org.dod.internet.private.enterprises.compaq.cpqHostOs.cpqHoComponent.cp


qHoFileSys.cpqHoFileSysTable.cpqHoFileSysEntry.cpqHoFileSysPercentSpaceUsed.

0
       (error-index #2) returned: The variable does not exist or is read
only.
       Deferring SNMP of diskCused.0 on
       XXX.XXX.com 15 minutes (0.25 hours).  Consecutive deferral #83.
       send event (via snmpCollect -C <NODE>) to retry sooner.


What's got me bugged is that collections work fine with I ovstop/start
NetView, but ovstop/start snmpCollect never gets collections going again.
Is there something else that needs to be started and stopped when
snmpCollect gets bounced?  Not a major show-stopper - just annoying.

Thanks
Steve Stamper
Grand Rapids, MI






----- Original Message -----
From: <lclark AT us.ibm DOT com>
To: <NV-L AT tkg DOT com>
Sent: Tuesday, March 07, 2000 9:49 PM
Subject: Re: [NV-L] Restarting snmpCollect


>
>
> That does not sound normal. If you have created a problem in
mibExpr.conf,
> there
> will be an immediate error message in snmpcollect and it will go down
right
> away.
>
> So what DOES it say in /usr/OV/log/snmpCol.trace? Stuff about deferring
> nodes
> for an hour because it cannot reach them, maybe? Stuff about renaming
> things?
>
> Cordially,
>
> Leslie A. Clark
> IBM Global Services - Systems Mgmt & Networking
> Detroit
> =================================================
>
> Having a problem with collections not restarting.  When I edit my
> /usr/OV/conf/mibExpr.conf file, I ovstop snmpCollect then ovstart
> snmpCollect.  It restarts as expected and keeps running but HOURS later
is
> still has not started collecting.  When I have to do a full
ovstop/ovstart
> of the whole NetView system, within about 10 minutes collection starts.
>
> Not a problem to work around, but a bit annoying.  Any ideas?
>
> Steve Stamper
> Grand Rapids, MI
>
>
>
> _________________________________________________________________________
>
> NV-L List information (unsubscribing, policies, posting, digest version,
> searchable archives): http://www.tkg.com/nv-l
>

_________________________________________________________________________

NV-L List information (unsubscribing, policies, posting, digest version,
searchable archives): http://www.tkg.com/nv-l


<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>