1. Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING) Click the link to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This message will disappear after you have made at least 12 posts. Thank you for your cooperation.

TSM Tapes will not unmount/eject, have to manually do it.

Discussion in 'Tape / Media Library' started by korn4life, Nov 15, 2002.

  1. korn4life

    korn4life New Member

    Joined:
    Nov 15, 2002
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    From time to time, I have problems where the tapes (volumes) are not being unmounted and ejected. These are tapes that needs to go to the vault. I have to manually eject them (normally 10 to 12 tapes).. here's whet I see in the logs.. any ideas ?.. seems like a hardware problem to me but IBM CE's says otherwise ... :



    11/13/02 04:07:40 ANR6697I MOVE DRMEDIA: CHECKOUT LIBVOLUME for volume

    A01125 in library LIBR3494 completed successfully. <<--- WORKED FINE

    11/13/02 04:07:40 ANR6683I MOVE DRMEDIA: Volume A01125 was moved from

    MOUNTABLE state to VAULT.

    11/13/02 04:07:40 ANR6696I MOVE DRMEDIA: CHECKOUT LIBVOLUME for volume

    A01129 in library LIBR3494 starting.

    11/13/02 04:08:56 ANR8310E An I/O error occurred while accessing librar

    LIBR3494. <<----- All tapes after this failed

    11/13/02 04:08:56 ANR6698E MOVE DRMEDIA: CHECKOUT LIBVOLUME for volume

    A01129 in library LIBR3494 failed.

    11/13/02 04:08:56 ANR6696I MOVE DRMEDIA: CHECKOUT LIBVOLUME for volume

    A01162 in library LIBR3494 starting.

    11/13/02 04:10:00 ANR8310E An I/O error occurred while accessing librar

    LIBR3494.

    11/13/02 04:10:00 ANR6698E MOVE DRMEDIA: CHECKOUT LIBVOLUME for volume

    A01162 in library LIBR3494 failed.
     
  2.  

Share This Page