1. Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING) Click the link to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This message will disappear after you have made at least 12 posts. Thank you for your cooperation.

TSM for VE hanging on backup

Discussion in 'TSM Installation, Upgrade and Configuration' started by djchopps0013, Oct 5, 2012.

  1. djchopps0013

    djchopps0013 Senior Member

    Jun 29, 2007
    Likes Received:
    Storage Administrator
    St Louis
    Wow its been about 3 years since being on this forum. Good to be back in TSM world. I bowed out just after 6.1 release and am now back configuring a multi instance environment with 6.3 on Linux. Anyways long story short, we are working with TSM for VE. I have successfully got this working on one cluster. We are specifying the VMHOST option and running multiple schedules per proxy. I went to duplicate settings to a different cluster and we are getting some weird hangs. Some of the VM's will backup while others will just han, here is an example:

    root@tsmvmp01:/opt/tivoli/tsm/client/ba/bin # dsmc backup vm vma -asnodename=vc11_vmp01 -optfile=dsm_dm1.opt
    IBM Tivoli Storage Manager
    Command Line Backup-Archive Client Interface
    Client Version 6, Release 3, Level 0.5
    Client date/time: 10/05/2012 09:02:27
    (c) Copyright by IBM Corporation and other(s) 1990, 2012. All Rights Reserved.

    Node Name: VC11_VMP01_DM1
    Session established with server TSMDB01: Linux/x86_64
    Server Version 6, Release 3, Level 2.0
    Server date/time: 10/05/2012 09:02:27 Last access: 10/05/2012 08:59:28

    Accessing as node: VC11_VMP01
    2012-10-05T09:02:30.132-05:00 [7F91C3899720 info 'Default'] Initialized channel manager
    2012-10-05T09:02:30.132-05:00 [7F91C3899720 info 'Default'] Current working directory: /opt/tivoli/tsm/client/ba/bin
    2012-10-05T09:02:30.132-05:00 [7F91C3899720 trivia 'Default'] buffer is 'NPTL 2.12'
    2012-10-05T09:02:30.132-05:00 [7F91C3899720 verbose 'ThreadPool'] Thread info: Min Io, Max Io, Min Task, Max Task, Max Thread, Keepalive, exit idle, idle secs, max fds: 2, 21, 2, 10, 31, 4, true, 600
    2012-10-05T09:02:30.132-05:00 [7F91C3899720 trivia 'ThreadPool'] Thread pool launched
    Full BACKUP VM of virtual machines 'vma'.

    Backup VM command started. Total number of virtual machines to process: 1
    Deleted directory /tmp/vmware-root/564d0003-3136-ad88-98ac-44468e2efbf3-vm-46/hotadd

    The snapshot gets created in Vcenter.
    Create virtual machine snapshot
    10/5/2012 3:01:39 AM
    10/5/2012 3:01:39 AM
    10/5/2012 3:01:41 AM

    The weird part is while one VM will backup another wont and they are on the same host.

    Any cases with IBM I have opened lately regarding TSM for VE or HADR, the knowledge seems pretty limited, thanks for help in advance.

Share This Page