1. Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING) Click the link to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This message will disappear after you have made at least 12 posts. Thank you for your cooperation.

TSM 6.2 Server instance Service not starting

Discussion in 'TSM Server' started by smetter, Mar 23, 2010.

  1. smetter

    smetter New Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Hello fellow TSM'ers,

    I've just configured a TSM 6.2 server instance on windows 2008 R2
    using the dsmicfgx.exe utility.

    The windows service "Tsm Server1" has been succesfully created.
    However, I can not start this service.
    When starting, I get the following error that pops up:
    "The TSM Server1 service on Local Computer started and then stopped"

    There are no errors in the windows event log,
    just two entries at exactly the same time:
    one saying "a TSM server has been succesfully started"
    another saying "a TSM server has been succesfully stopped"

    If I start the tsm server manually by running dsmserv.exe everything is working fine.

    The user I am using to run the server service
    => is a local user,
    => is a member of
    * Users
    * Administrators
    * DB2ADMNS
    * DB2USERS
    => has been granted the log on as a service right.

    Does anybody have:
    => an idea about log files I can check for this?
    => Any ideas what could be the problem?
     
  2.  
  3. rallingham

    rallingham Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2003
    Messages:
    509
    Likes Received:
    22
    Occupation:
    Sr. TSM Solutions Specialist
    Location:
    Greater Toronto Area Canada
    Log Files

    What is in the log files?
    If this was an upgrade from 6.1 there should be data in the install log. Did everything go in correctly?
    If it is a new install were you logged on as ADMIN?
     
  4. smetter

    smetter New Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    - it's a fresh install
    - user for the server instance was created when logged on as admin
     
  5. smetter

    smetter New Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    it was a user rights problem apparently,
    I switched the user used to run the service from my customly created user tsminst1 to the local Administrator and everything is working now.
     
  6. gustavobrgyn

    gustavobrgyn New Member

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Service instance

    I still have the same problema. I can't get up the tsm server service.
    Can you help me, please.
    Win2003
    TSM 6.2
    :up:
     
  7. tanwk3

    tanwk3 New Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT Specialist
    Location:
    Singapore

Share This Page