1. Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING) Click the link to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This message will disappear after you have made at least 12 posts. Thank you for your cooperation.

TS3310 Library problem

Discussion in 'Tape / Media Library' started by dank, Aug 30, 2007.

  1. dank

    dank New Member

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Has anyone had a problem where TSM seems to think empty slots actually have cartidges in them? I've just done a library audit as mine is playing up, and a certain number of empty slots don't report as empty, but "barcode unreadable" instead.

    Anyone?
     
  2.  
  3. moon-buddy

    moon-buddy Moderator

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    6,187
    Likes Received:
    277
    Occupation:
    Electronics Engineer, Security Professional
    Location:
    Somewhere in the US
    Off hand, I would say shutdown the TSM server, power down the library, wait a few minutes, power up the library, and start the TSM server.

    This might be a firmware "mess up" in the library.
     
  4. drawlins

    drawlins New Member

    Joined:
    Mar 17, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Try "audit library" from TSM. This may be an over simplified answer, but it has been very helpful to me in the past on both 3584 and 3494 libraries.

    (Make sure the library has no moves queued when you run the command, or the audit library command may hang.)
     
  5. ttercero

    ttercero New Member

    Joined:
    Oct 22, 2004
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Honduras
    To be on the safe place, I would upgrade firmware and drivers also
     
  6. chad_small

    chad_small Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    2,205
    Likes Received:
    44
    Occupation:
    AIX/SAN/TSM
    Location:
    Gilbert, AZ
    Did you do the initial audit from TSM or from the library? If from the library and you recieved that error then you have a hardware problem. If from TSM then run the audit from the library side and then audit from TSM and they should sync.
     

Share This Page