1. Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING) Click the link to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This message will disappear after you have made at least 12 posts. Thank you for your cooperation.

System state not in copy pool

Discussion in 'Restore / Recovery Discussion' started by JOAMON, Sep 10, 2009.

  1. JOAMON

    JOAMON New Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hi All

    I recently rolled out TSM 5.5 for my company and last week we did a DR test one of our sites to ensure the rollout was successfull. However I couldn't restore any system states as the restore was trying to find them on the Primary Storage Pool (which had been destroyed) and not the copy pool (on tape).

    The DR people at the centre said it was bug within TSM the the system states don't copy from the primary in the copy pools and to run the following command to find out what hasn't copied:

    q content F:\<primary pool location> node=<nodename> copied=no

    On running this I can see that all my system states are not copying to the copy pools and to tape to get stored offsite which is obvisouly and issue when it comes to restore.

    Has anybody else had this and know if it can be fixed?

    Thanks
    Phill
    (newbie)
     
  2.  
  3. moon-buddy

    moon-buddy Moderator

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    6,226
    Likes Received:
    279
    Occupation:
    Electronics Engineer, Security Professional
    Location:
    Somewhere in the US
    Do you have just the base install of 5.5? Or have you patched it to 5.5.2 (I believe is the latest; I maybe wrong)?

    Edit: 5.5.3 is the latest for the TSM server.
     
  4. wim

    wim Senior Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    208
    Likes Received:
    2
    It would have been nice if they had given also a bug reference. That would have made live much easier. I have checked the IBM site but my search came up empty.
     
  5. JOAMON

    JOAMON New Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Thanks for replies - i'm running version 5.5.2, don't get any issues with other files just systemstate.
     
  6. syntax44

    syntax44 Member

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    233
    Likes Received:
    5
    In our test environment I've backed up the system state and runned a backup stgpool. Both filespaces SYSTEMSTATE and ASR are backed up to the copypool. A q content copied=no did not list any files (it did BEFORE the backup stgpool of course) and q content of primary and copypool volumes are identical. I've tested on TSM V5.5.2 on AIX and with a Windows 2003 client.

    Backup stgpool is working as expected in this setup, also for the SYSTEMSTATE of a Windows machine.

    If this is not a bug (no problem at all) than that's the explanation why you cannot find it at IBM support :). Let your 'DR People' explain the so-called known problem they're referring to.

    Maybe you want to check your environment and TSM setup one more time, or perform the same test on another TSM level or Windows OS version.
     
  7. JOAMON

    JOAMON New Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Thanks for doing that Syntax44, that setup sounds exactly the same as mine, i have 10 TSM servers around the country on a windows platform backing up only windows platforms, on version 5.5.2 and none of them copy the system states from the primary storage or overflow pools to the copy pool on tape.

    Scoured the internet and can't really find any reference to the issue :(

    Think i'll log a call with IBM, thanks.
     
  8. moon-buddy

    moon-buddy Moderator

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    6,226
    Likes Received:
    279
    Occupation:
    Electronics Engineer, Security Professional
    Location:
    Somewhere in the US
    Check the sequence of how you are backing up to offsite pools.

    Do you do 1) a backup of the diskpool to copy pool, 2) migrate the disk pool to the online tape pool, and 3) backup online tape pool to copy pool (just in case there are remnants because of threshold issues)?
     
  9. BBB

    BBB Moderator

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Messages:
    2,076
    Likes Received:
    19
    Location:
    Brisbane, Australia
    Do you direct the system state backups to a primary pool that does not get backed up to copypool?

    Can you post the output of "q stg" and your admin scripts that do your stgpool backups?
     

Share This Page