• Please help support our sponsors by considering their products and services.
    Our sponsors enable us to serve you with this high-speed Internet connection and fast webservers you are currently using at ADSM.ORG.
    They support this free flow of information and knowledge exchange service at no cost to you.

    Please welcome our latest sponsor Tectrade . We can show our appreciation by learning more about Tectrade Solutions
  • Community Tip: Please Give Thanks to Those Sharing Their Knowledge.

    If you receive helpful answer on this forum, please show thanks to the poster by clicking "LIKE" link for the answer that you found helpful.

  • Community Tip: Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING)

    Click the link above to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This notice will disappear after you have made at least 3 posts.

SP OC Spoke server showing unavailable

jamesmacd40

ADSM.ORG Member
Joined
Apr 17, 2018
Messages
67
Reaction score
3
Points
0
Hi all

trying to figure out what is going on here with a Spoke server showing as unavailable.

Had an issue where both Hub and Spoke server went offline, and once both were back online, the Spoke server is showing unavailable in OC.

querying the actlog on the hub server, i see ANR1989W - remote monitoring of server spokeserver could not be started. will retry in 2 minutes

I am able to issue ping server spokeserver from the hub server and vice versa, (able to establish a connection using admin and server credentials) so i dont think that is an issue.

I did notice on the spoke server earlier, ANR0418W session for administrator IBM-OC-HUBSERVER is refused because an incorrect password was submitted.
When i saw that i attempted logging in as the IBM-OC-HUBSERVER admin defined on the spoke server and it would not let me, so i updated the password, and it let me in and i believe i saw the status go from unavailable to available and replication processing started running fine, but later on i noticed the spoke server was unavailable again

i dont understand why after doing that, it is reporting the same error again, as i have not reset the IBM-OC-HUBSERVER admin account since then.

The server times on both servers are the same, so that is not an issue (as i saw looking it up on google) and the spoke server has the PUSHSTATS set to yes (another article mentioned this)

any ideas?
 

jamesmacd40

ADSM.ORG Member
Joined
Apr 17, 2018
Messages
67
Reaction score
3
Points
0
i found a couple other articles on this i will need to try and see if it resolves the issue.
 

Advertise at ADSM.ORG

If you are reading this, so are your potential customer. Advertise at ADSM.ORG right now.

UpCloud high performance VPS at $5/month

Get started with $25 in credits on Cloud Servers. You must use link below to receive the credit. Use the promo to get upto 5 month of FREE Linux VPS.

The Spectrum Protect TLA (Three-Letter Acronym): ISP or something else?

  • Every product needs a TLA, Let's call it ISP (IBM Spectrum Protect).

    Votes: 19 19.0%
  • Keep using TSM for Spectrum Protect.

    Votes: 61 61.0%
  • Let's be formal and just say Spectrum Protect

    Votes: 12 12.0%
  • Other (please comement)

    Votes: 8 8.0%

Forum statistics

Threads
31,774
Messages
135,487
Members
21,762
Latest member
Rambug
Top