• Please help support our sponsors by considering their products and services.
    Our sponsors enable us to serve you with this high-speed Internet connection and fast webservers you are currently using at ADSM.ORG.
    They support this free flow of information and knowledge exchange service at no cost to you.

    Please welcome our latest sponsor Tectrade . We can show our appreciation by learning more about Tectrade Solutions
  • Community Tip: Please Give Thanks to Those Sharing Their Knowledge.

    If you receive helpful answer on this forum, please show thanks to the poster by clicking "LIKE" link for the answer that you found helpful.

  • Community Tip: Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING)

    Click the link above to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This notice will disappear after you have made at least 3 posts.

Read error with a 3580

fafed

ADSM.ORG Member
Joined
Oct 24, 2002
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
I'm quite new to tsm and I have the following problem.

I'm using TSM 5.1.1 with a 3583 library with two 3580 drives. I can normally use and test the two drives and the library without problems with tapeutil utility. But when I try to start a backup I receive the following errors:



10/24/02 16:54:06 ANR8311E An I/O error occurred while accessing drive

3580-2 (/dev/rmt1) for READ operation, errno = 46.

10/24/02 16:54:06 ANR8355E I/O error reading label for volume A00000 in

drive 3580-2 (/dev/rmt1).

10/24/02 16:54:35 ANR8778W Scratch volume A00000 changed to Private Status to prevent re-access.

10/24/02 16:54:35 ANR1405W Scratch volume mount request denied - no scratch volume available.



The volume A00000 has been labeled one minute before without errors and I can see on the 3583 front panel that is loaded in drive and drive is reading on it. After this error, volume is unloaded ad moved to original position. I can add that the element nuber in drive definition is correct. Can someone help me? Thanx.



Bye, Fabio
 

jfmartin

ADSM.ORG Member
Joined
Oct 26, 2002
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Website
Visit site
Hi,



We too have problems reading tapes since upgrade to TSM 5.1.x (we are now at 5.1.5.1).... at first, we thought it was the drives so we asked to replace 2 out of 3 drives we have in our 3583... we were hopeful this would solve the problem. But... 12 hours, during the next scheduled mounting of tape for regular production, we started to get again those errors... (ANR8302E I/O Error .... Error Number 1117... ) so, could this be a problem with TSM itself ?



JF Martin
 

jfmartin

ADSM.ORG Member
Joined
Oct 26, 2002
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Website
Visit site
Hi again, I must add that the errors happend always when mounting or unmounting tape during label reading operation too...
 

fafed

ADSM.ORG Member
Joined
Oct 24, 2002
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Hi,

finally I solved the problem. It was simple. You can't use Emulex drivers for LP9000 cards. Tivoli doesn't work. You MUST use IBM FC drivers for FC HBA 6228 (and possibly also firmware).



By, Fabio.
 

The Spectrum Protect TLA (Three-Letter Acronym): ISP or something else?

  • Every product needs a TLA, Let's call it ISP (IBM Spectrum Protect).

    Votes: 22 19.8%
  • Keep using TSM for Spectrum Protect.

    Votes: 65 58.6%
  • Let's be formal and just say Spectrum Protect

    Votes: 15 13.5%
  • Other (please comement)

    Votes: 9 8.1%

Forum statistics

Threads
31,832
Messages
134,887
Members
21,793
Latest member
jonDoe2
Top