1. Forum Rules (PLEASE CLICK HERE TO READ BEFORE POSTING) Click the link to access ADSM.ORG Acceptable Use Policy and forum rules which should be observed when using this website. Violators may be banned from this website. This message will disappear after you have made at least 12 posts. Thank you for your cooperation.

New LT04 tapes loaded and checked in are not being used

Discussion in 'Tape / Media Library' started by rstockon, Apr 13, 2012.

  1. rstockon

    rstockon New Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    CMOD Development Admin
    Location:
    Tennessee
    We loaded some new LT04 tapes and checked them in as scratch. They are showing up in q libv but not in q vol and they are not being accessed. Is there anything that has to be done to the tapes after checkin to make them usable. In the GUI they are showing up but as not encrypted. We are running out of tapes for db2bkppool and we hoped these would be picked up as backup.

    tsm: TSMONDDR>q libv ts3310
    TS3310 MOD123L4 Private 4,220 LTO
    TS3310 MOD124L4 Private 4,126 LTO


    tsm: TSMONDDR>q vol MOD123L4 f=d
    ANR2034E QUERY VOLUME: No match found using this criteria.
    Thanks,

    Russ
     
  2.  
  3. tariq.kaifi

    tariq.kaifi Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    316
    Likes Received:
    22
    Location:
    India
    They are in private state. Update them as scratch.

    "update libvolume TS3310 MOD123L4 status=scratch"
     
  4. nivas6

    nivas6 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi Russ

    Hope you have used Label libvol command to checkin the tapes.
     
  5. rstockon

    rstockon New Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    CMOD Development Admin
    Location:
    Tennessee
    When I change the tapes back to scratch, after a few minutes I get the following message.

    ANR8355E I/O error reading label for volume MOD124L4 in
    drive 3576-1 (/dev/rmt2). (PROCESS: 405)
    04/15/12 22:33:16 ANR8778W Scratch volume MOD124L4 changed to Private Status
    to prevent re-access. (PROCESS: 405)


    I have tried everything that I can find on-line to re-label the tapes but nothing seems to work.

    Thanks,

    Russ
     
  6. sjl

    sjl Member

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    92
    Likes Received:
    12
    Location:
    Australia
    Check them out (CHECKOUT LIBVOL LIBRARY VOLL=VOL1,VOL2,VOL3,...,VOLN CHECKL=NO REMOVE=NO). Then LABEL LIBVOL LIBRARY SEARCH=YES VOLL=VOL1,VOL2,VOL3,...,VOLN LABELS=BARCODE CHECKIN=SCRATCH.

    Note that LABEL LIBVOL requires at least one empty drive (IDLE mounts are not sufficient; LABEL LIBVOL will not eject the volume) to run; it will abort if there are none, or if something else comes along and grabs the drive it has been using. You need to check its progress, and restart it (with only a list of the volumes that haven't yet been done) if the library's busy.
     

Share This Page