Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Newcomer
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Backup to new Mgmtclass

    Hi,

    we defined a new Policy domain and Management Class on our TSM-Server (linux) and then we assigned it to a host. But when i run a backup via command line on this host, the backupfiles stored by the default mgmt class. Did we miss somthing in the configuration and how we can backup to this new mgmtclass from commandline?

    Many thanks in advance!


    Dave

  2. #2
    Senior Member domino's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    702
    Thanks
    1
    Thanked 24 Times in 22 Posts

    Default

    adjust config file
    Code:
    include * <new_mgmt>
    or define the <new_mgmt> as default
    If Microsoft is the answer, I want my problem back!

  3. #3
    Newcomer
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Sure, you have to bind a specific filesystem to a management class by including it in the inclexcl file, in order to use it.

    Ex:

    INCLUDE "/home/.../*" MC_1MONTH

    If you do not specify a management class all the backupped filesystems will be bound to the default management class.

    If you specify a default management class for the domain, but do not include it in the inclexcl file, the backupped filesystem will be saved with the retention and version of the default management class, but in a query output they will still be bound with the 'DEFAULT' label (making harder to discover their retention).

  4. #4
    Newcomer
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hi,

    thanks for your reply! But how can i use the incl/excl file on the command line with the dsmc command? Our Developer run often backups from the command line or with batchscripts, for example:

    dsmc incremental /workspace/ -optfile=dsm.opt -subdir=yes -compression=no

    We know there is a option for the archive command (-archmc) like

    dsmc archive /workspace/* -subdir=yes -archmc=archive_10Y

    but we don't know how we can backup with the dsmc backup command to a different Mgmtclass e.g. developer filespaces.

    br Dave

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    330
    Thanks
    1
    Thanked 19 Times in 19 Posts

    Default

    As Domino and maxdb82 state in there reply, you need the includes.
    Perhaps create another dsm.opt called dsm.developer.opt and put the include / mgmt in there.
    Then call it with dsmc -optfile= ./dsm.developer.opt when running backup
    With Archive simply specify your mgmt with archmc=

  6. #6
    Newcomer
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    OK, i created a new .opt file with the INCLUDE "/backup/.../*" MGMT_CLASS option, but i get the following output in my logfile:

    ANS1036S Invalid option 'INCLUDE' found in options file '/opt/tivoli/tsm/client/ba/bin/dsm_test.opt'
    at line number : 23



    It seems that the INCLUDE option is not supported in the .opt file.

    Is there another solution to backup from commandline to a different Mgmtclass?

    br Dave

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Brno
    Posts
    124
    Thanks
    1
    Thanked 19 Times in 18 Posts

    Default

    a) insert "include" statement into stanza in dsm.sys
    b) insert "inclexcl /your/path/to/exclude/list/file/inclexc.txt" in your dsm.sys stanza and insert "include" statement(s) in this file
    http://pic.dhe.ibm.com/infocenter/ts..._inclexcl.html

  8. #8
    Newcomer
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    41
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hello All!

    I have aix client and want to backup "/backup/*" with Monthly_MGT_CLASS but not able to do that it always select default management class.

    SErvername TSMMAIN
    COMMMethod TCPip
    TCPPort 1500
    TCPServeraddress xx.xx.xx.xx #node.domain.company.COM
    PASSWORDAccess generate
    passworddir /usr/tivoli/tsm/client/ba/bin64/mainpwd
    NODENAME TSMMAIN_MONTHLY
    include /backup/* MONTHLY_MGT_CLASS

    Please help.

    Thanks in advance.

  9. #9
    Senior Member domino's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    702
    Thanks
    1
    Thanked 24 Times in 22 Posts

    Default

    try

    include "/backup/.../*" MONTHLY_MGT_CLASS
    If Microsoft is the answer, I want my problem back!

  10. #10
    Newcomer
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    41
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by domino View Post
    try

    include "/backup/.../*" MONTHLY_MGT_CLASS
    Hi domino,

    Thanks for your reply and set as mentioned but no success.

    SErvername TSMMAIN
    COMMMethod TCPip
    TCPPort 1500
    TCPServeraddress xx.xx.xx.xx #node.domain.company.COM
    PASSWORDAccess generate
    passworddir /usr/tivoli/tsm/client/ba/bin64/mainpwd
    NODENAME TSMMAIN_MONTHLY
    include "/backup/.../*" MONTHLY_MGT_CLASS


  11. #11
    Newcomer
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    41
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hi,

    I set as follows and able to backup as i wish, don't know what is the reason behind this as i already have clients as previous configuration....???

    SErvername TSMMAIN
    COMMMethod TCPip
    TCPPort 1500
    TCPServeraddress xx.xx.xx.xx #node.domain.company.COM
    PASSWORDAccess generate
    passworddir /usr/tivoli/tsm/client/ba/bin64/mainpwd
    NODENAME TSMMAIN_MONTHLY
    include "/.../*" MONTHLY_MGT_CLASS

  12. #12
    Newcomer
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dabe View Post
    Hi,

    thanks for your reply! But how can i use the incl/excl file on the command line with the dsmc command? Our Developer run often backups from the command line or with batchscripts, for example:

    dsmc incremental /workspace/ -optfile=dsm.opt -subdir=yes -compression=no

    We know there is a option for the archive command (-archmc) like

    dsmc archive /workspace/* -subdir=yes -archmc=archive_10Y

    but we don't know how we can backup with the dsmc backup command to a different Mgmtclass e.g. developer filespaces.

    br Dave

    This request concerns me a little and let me explain why. I interpret this request as sometimes I want to back up the file using management class A and sometimes I want to back up the file using management class B. What will happen is each time you change the management class the file, including all previous versions of the file if the file is active, will have the management class changed. The question seems to imply that you want to have some versions of a backup file bound to one management class and other versions of the file bound to a different management class but TSM does not work this way.

  13. #13
    Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    94
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suleman View Post
    Hi domino,

    Thanks for your reply and set as mentioned but no success.
    Did you restart your client scheduler? Changes to the .opt file require the scheduler to be restarted so it picks up the changes.

  14. #14
    Newcomer
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    41
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by DazRaz View Post
    Did you restart your client scheduler? Changes to the .opt file require the scheduler to be restarted so it picks up the changes.
    It is not scheduled, but i restart the dsmcad service so that changes in dsm.sys n dsm.opt files pickup the changes.

Similar Threads

  1. How to show MgmtClass Name?
    By kalaso in forum TSM Client
    Replies: 4
    Last Post: 01-16-2012, 07:19 AM
  2. problem with Include and new mgmtclass
    By JonRoenick in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 11-11-2010, 03:16 PM
  3. question on adding another mgmtclass
    By spiffy in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-11-2008, 09:41 AM
  4. cammand line backup with non-default mgmtclass
    By mr_mbi in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-26-2005, 04:18 AM
  5. mgmtclass changes after backup ???
    By Mark_Brunink in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-07-2004, 04:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •