Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Newcomer
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation TSM version 4.2.3 Define Library path.

    Yes I know it's not supported stuff, but i'm stuck with that problem and need help.
    We have an hold server 4.2.3 that I need to rebuild to retrieve the information on the tapes ( LTO1 and 2). I did define the library but whe I want to define the library path I always get an error "INVALID PARAMETER - SRCTYPE" and if I remove this parameter I get "ONE OR MORE PARAMETERS ARE MISSING. Does this ring a bell?

    Can anyone help!
    Thank you all

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Greater Toronto Area Canada
    Posts
    438
    Thanks
    4
    Thanked 9 Times in 9 Posts

    Default

    Give us the commands you are running so we can see what is going on. Also any errors from the actlog.

  3. #3
    Newcomer
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    here is the command line that I use
    DEFINE PATH mtlbckp1 ibm3583 SRCTYPE=SERVER DESTTYPE=LIBRARY DEVICE=lb6.1.0.7 ONLINE=YES
    and the error is ANR2020E DEFINE PATH: Invalid parameter - SRCTYPE.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    330
    Thanks
    1
    Thanked 19 Times in 19 Posts

    Default

    Have you tried to find your device configuration backup file ?
    It maybe defined in your dsmserv.opt and be like devconfig.txt etc.
    This file has the commands to re-create all your tape/library devices

  5. #5
    Newcomer
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I cannot do this, because the original hard drives of the server has been wiped. So I'm starting from scratch, clean os an clean TSM.

  6. #6
    Moderator Harry_Redl's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Czech Republic
    Posts
    2,233
    Thanks
    4
    Thanked 100 Times in 99 Posts

    Default

    Hi,

    looking into documentation it seems that the path-to-library definition uses srct=datamover ..... never used 4.2, so just what I see in the docs ...
    Code:
    Syntax 
    
    
    | 
    | When the destination is adrive  
    
    
    >>-DEFine PATH--source_name--destination_name------------------->
     
    >--SRCType--=--+-DATAMover-+--DESTType--=--DRive---------------->
                   '-SERVer----'
     
    >--LIBRary--=--library_name--DEVice--=--+-device_name-+--------->
                                            '-FILE--------'
     
       .-ONLine--=--Yes-----.
    >--+--------------------+--------------------------------------->
       '-ONLine--=--+-Yes-+-'
                    '-No--'
     
       .-DIRectory--=--current_directory_name-.
    >--+--------------------------------------+--------------------><
       '-DIRectory--=--directory_name---------'
     
     
    
     
    
    
    |Syntax 
    
    
    | 
    | When the destination is alibrary  
    
    
    >>-DEFine PATH--source_name--destination_name------------------->
     
    >--SRCType--=--DATAMover--DESTType--=--LIBRary------------------>
     
                               .-ONLine--=--Yes-----.
    >--DEVice--=--device_name--+--------------------+--------------><
                               '-ONLine--=--+-Yes-+-'
                                            '-No--'
    Harry

  7. #7
    Senior Member domino's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    705
    Thanks
    1
    Thanked 24 Times in 22 Posts

    Default

    ... AIX Guide for version 4.2

    "define path" not found ?!
    Last edited by domino; 05-12-2013 at 03:06 PM.
    If Microsoft is the answer, I want my problem back!

  8. #8
    Moderator Harry_Redl's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Czech Republic
    Posts
    2,233
    Thanks
    4
    Thanked 100 Times in 99 Posts

    Default

    Hi,

    looked into it again and it seems that in 4.2 the path to the library was defined ONLY for datamovers. For TSM servers the "device" parameter is part of library definition

    Code:
    >>-DEFine LIBRary--library_name--------------------------------->
     
       .-LIBType--=--MANUAL--------------.
    >--+---------------------------------+-------------------------><
       '-LIBType--=--+-MANUAL----------+-'
                     +-SCSI--| A |-----+
                     +-349X--| B |-----+
                     +-EXTernal--| C |-+
                     +-ACSLS--| D |----+
                     '-RSM--| E |------'
     
    A (SCSI)
     
    |--DEVIce--=--device_name---------------------------------------|
     
    B (349X)
     
                       .-,-----------.
                 (1)   V             |
    |--DEVIce--=---------device_name-+------------------------------>
     
       .-SCRATCHCATegory--=--301----.
    >--+----------------------------+------------------------------->
       '-SCRATCHCATegory--=--number-'
     
       .-PRIVATECATegory--=--300----.
    >--+----------------------------+-------------------------------|
       '-PRIVATECATegory--=--number-'
     
    C (EXTERNAL)
     
    |--EXTERNALManager--=--path_name--------------------------------|
     
    D (ACSLS)
     
    |--ACSID--=--number---------------------------------------------|
     
    E  (RSM)
     
    |--MEDIAType--=--media_type-------------------------------------|

    Archaeology .... WOW

    Keep us informed

    Harry

  9. #9

    Default

    Does the AIX OS see the library and drives ?
    If so, are we able to mount a volume, do a mksysb or tar or dd to the volume?

    Good Luck,
    Sias

  10. #10
    Newcomer
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Sorry for the delay,

    The library has been define, it is the path that's not working.
    Thank you.

Similar Threads

  1. DEFINE PATH: An I/O error occurred while accessing library
    By TestMort in forum TSM Installation, Upgrade and Configuration
    Replies: 7
    Last Post: 12-28-2011, 07:15 AM
  2. HP library - define path I/O error help
    By Nigel in forum Tape / Media Library
    Replies: 2
    Last Post: 12-06-2011, 02:50 AM
  3. Define Path failing for DD880 VTL library
    By booman55 in forum Tape / Media Library
    Replies: 1
    Last Post: 01-27-2011, 06:32 PM
  4. Define PATH Error in Library
    By tsmboys in forum Tape / Media Library
    Replies: 10
    Last Post: 04-13-2009, 12:34 AM
  5. Assistance w/Library Replacement & Define Path Fails
    By FloydW in forum Tape / Media Library
    Replies: 2
    Last Post: 08-13-2006, 08:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •