Results 1 to 2 of 2

Thread: Tape Makes

Hybrid View

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    166
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Tape Makes

    Hi
    We are having lots of issues with Tape drives on our TS3500 tape library. We are constantly getting drives going offline and tapes are accumulating errors.
    IBM are very conveniently telling us we should be using only IBM tape media, and we should remove all the other makes we have, Sony,TDK,Maxwell from
    our library. This of course is going be be a huge outlay.
    Question i have has anyone had the same problem?
    Also how do i check and sort from the command line the different makes, if thats possible

    thanks
    Treds

  2. #2
    Moderator moon-buddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Somewhere in the US
    Posts
    5,913
    Thanks
    4
    Thanked 231 Times in 226 Posts

    Default

    What kind of tape drives are you using? Are these LTO tape drives made by IBM?

    First of all, tape drives going offline has nothing to do with what tape (the media) brand you feed it. This is a hardware or operational issue. The fact that the drives go offline may well be the cause of the tapes going bad - the consequence of.

    I would argue their point of using just IBM tapes.

    To their point, why do you have so many brands of tapes? I would stick to one brand - Fuji is my preference when I had a 3592 environment. Note that 3592 is an IBM proprietary tape system but Fuji made tapes works well with it. If I am not mistaken, and memory serves me right, Fuji is the maker of IBM branded 3592 tapes.

    Going back to the original issue, I would solve first the problem with the tape drives going offline.
    Last edited by moon-buddy; 12-13-2012 at 12:04 PM.
    Ed

Similar Threads

  1. [Urgent]Why expiration job makes the archive backup job fail?
    By ngan2011 in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 10-25-2011, 10:50 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 11-08-2010, 04:48 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 01-03-2008, 12:01 PM
  4. Tape restore problem primary and copy tape bad
    By jlbrsmith in forum Tape / Media Library
    Replies: 5
    Last Post: 11-02-2007, 05:36 PM
  5. Tivoli makes "destroyed" volume a scratch again
    By Castaway in forum Restore / Recovery Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-13-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •