Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Newcomer
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Post how to change data retention policy

    Hi Team,

    I am the new for tsm and we are using TSM 6.3 on windows 2k8 failover cluster mode

    Please suggest how to set retantion period for tape when a tape full,actually we need when a tape full in a stg pool after it will go to retaintion and after the retaintion it will go for auto scratch and remount to older stg-pool


    Please find the attachment for copygroup, stg_pool abd vol details


    Please also confirm me what types of retention period is currently running, means what is data retention period is currently running
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    106
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Hi Jimmy,

    You have to know that TSM does not allow you for defining a "tape retention policy". TSM only uses a "data retention policy" and allows for a consolidation of the remaining valid data on fewer tapes. If you're backing up using the progressive incremental methodology, you're unable to know when data will expire, so don't know when data consolidation (or space reclaimation) will occur.

    I've seen that you're using specific domains for monthly and yearly full backups. Why full ? You may also use incremental with the required policy. If backups are full, and every is configured accordingly (See I don't say the right way here !), you may get your tapes back after 12 monthes or 2 years respectively.

    You may gain some benefits reading this redbook :
    http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/sg244877.html
    See chapter 9 about Policy Management.

    Regards,
    Erwann

  3. #3
    Newcomer
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thanks Erawin,

    can you tell me, is iscadmin installation required for tsm 6.3 server if i want admin console(GUI WEB MODE) because if we want (admin console web page) on TSM 5.5 server then we need to install iscadmin first after it i installed TSAM admin console

    Please suggest & Help

    Thanks & Regards
    Ravi Tandon

  4. #4
    Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    106
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Hi Ravi,

    With version 6, Admin Center and ISC (new name is TIP) are packaged in the same install bundle. This bundle is available here :
    ftp://public.dhe.ibm.com/storage/tiv...6r3/6.3.1.000/

    You only have one install to complete. See here to know how to install :
    http://pic.dhe.ibm.com/infocenter/ts...alling_ac.html

    See here for requirements :
    http://www-01.ibm.com/support/docvie...id=swg21515628

    Regards,
    Erwann

  5. #5
    Newcomer
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Heartily Thanks Sir,

    Sorry i m the new person of TSM and i want to know how to licensing TSM server,what is the procedure to insert license IN tsm server

    and can u provide me TSM SERVER guide for begginers

    Thanks
    Ravi Tandon

  6. #6
    Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    106
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Hi Ravi,

    The command you'll have to use in orger to register a TSM license is REGISTER LICENSE. Depending on the license you own, you should register a Basic or an Extended Edition license.
    I'm pretty sure it hab been already done during implementation of your server. See QUERY LICENSE.

    In order to learn TSM Basics, one of the most interesting readings is theses redbooks :
    http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/sg244877.html
    http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/sg245416.html

    They're a bit old now but still must read.

    Regards,
    Erwann

  7. #7
    Newcomer
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hello sir,

    I've Windows servers to be backup using baclient (v6.3), and tdp database (v6.3). TSM server (v6.3) is sitting on windows server 2008 faolover cluster mode Initially after implemented and configured it work accordingly for a 2 month.



    Suddenly an all my Daily Windows file system backup failed with the above mentioned error message.

    ans5092s server out of data storage

    i have assign 8 tape for daily backup and now this time showing me two tapes are full, and remains 6 is showing me filling state

    and i have seen when i taking manualy backup on diffrnt windows server every time ups086l4 tape volume is mounuting on tape drive


    Please find the attachment
    Attached Files Attached Files

Similar Threads

  1. Change policy from keep forever to 7 years
    By jackd in forum z/OS, OS/390 and MVS
    Replies: 2
    Last Post: 04-05-2011, 10:02 AM
  2. Retention Policy Change And Expiration
    By JohnnyK in forum TSM Server
    Replies: 2
    Last Post: 12-22-2010, 09:17 AM
  3. TSM - Retention Policy
    By babu.c in forum TSM Installation, Upgrade and Configuration
    Replies: 2
    Last Post: 09-27-2010, 12:43 AM
  4. Retention Policy confusion
    By dannyblair in forum TSM Installation, Upgrade and Configuration
    Replies: 7
    Last Post: 09-18-2009, 10:14 AM
  5. How to change node policy domain
    By mschenone in forum TSM Server
    Replies: 4
    Last Post: 02-08-2008, 09:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •