Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Newcomer
    Join Date
    May 2010
    Posts
    18
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default VTL tape Drive I/O error

    Hello,

    I've presented STK L180 VTL to linux server. Zoning has been done and I'm able to see the library on the linux server. I've installed lin_taped drivers and ITDT. In ITDT, when I scan for tape drives, it's showing the changer and drives. the device paths are below

    changer --> /dev/sg0
    drive 1 --> /dev/IBMtape0
    drive 2 --> /dev/IBMtape1

    When, I'm trying to run /opt/tivoli/tsm/devices/bin/autoconf, it's configuring only changer, but not the drives.

    I've defines the library and it's path.

    But, I'm not able to define paths for Drives. It's giving an I/O error.

    tsm: SERVER1>DEFINE PATH server1 DRV01 srctype=server desttype=drive library=TSMLIB1 device=/dev/IBMtape0 online=yes autodetect=yes
    ANR8420E DEFINE PATH: An I/O error occurred while accessing drive DRV01.
    ANS8001I Return code 15.

    Can someone please help me?

    many thanks in advance

    SRAMB1

  2. #2
    Moderator moon-buddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Somewhere in the US
    Posts
    5,896
    Thanks
    4
    Thanked 230 Times in 225 Posts

    Default

    Try restarting the TSM instance and define the path after. Happened once to me and path definition reset after restarting the instance.

    Also make sure that the device name is correct as Linux 'bounces' the devices around after server reboots. Avoid running the autoconfig - configure by 'hand'.
    Last edited by moon-buddy; 09-04-2012 at 03:55 PM.
    Ed

  3. #3
    Newcomer
    Join Date
    May 2010
    Posts
    18
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thanks a lot Moon-Buddy

Similar Threads

  1. Hardware error -- tape drive problem?
    By c.j.hund in forum Tape / Media Library
    Replies: 2
    Last Post: 12-23-2011, 06:39 AM
  2. Getting I/0 error on tape drive
    By emerman in forum TSM Installation, Upgrade and Configuration
    Replies: 5
    Last Post: 02-23-2011, 03:32 PM
  3. Tape Drive/Library Emulator VTL
    By saintxs in forum VTL - Virtual Tape Library
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2010, 05:51 PM
  4. format tape drive error
    By emrecan.ural in forum Tape / Media Library
    Replies: 4
    Last Post: 01-26-2010, 04:30 AM
  5. tape drive have an error evevry day at 06:00 am
    By u6921 in forum Tape / Media Library
    Replies: 2
    Last Post: 08-15-2007, 02:12 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •