Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    166
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Software Encryption

    HI i am trying to add software encryption to my backups from one of the clients.
    Linux/Redhat/TSM 6.2

    i have added the entries into the dsm.sys but don't seem to be able to set a password.
    Below is the dam.sys

    se devassets2
    COMMMethod TCPip
    TCPPort 1500
    TCPServeraddress 5.0.2.2
    httpport 1580
    nodename devassets2
    dirmc dir_class
    domain /
    domain /Raid/Data
    passwordaccess generate
    encryptkey save
    encryptiontype aes128
    schedlogname /opt/tivoli/tsm/client/ba/bin/assets4_dsmsched.log
    errorlogname /opt/tivoli/tsm/client/ba/bin/assets4_dsmerror.log
    schedlogret 7
    errorlogret 7
    managedservice webclient schedule
    include.encrypt /
    Exclude.dir /.../.Trash-root
    Exclude.dir /.../.TemporaryItems
    Exclude.dir /.../Desktop Folder
    Exclude.dir /.../.HSResource
    Exclude.dir /.../.HSancillary
    Exclude.dir /.../.snaphot
    Exclude.dir /.../lost+found
    Exclude.dir /.../.thumbs
    Exclude /.../.DS_Store



    thanks in advance
    Treds

  2. #2
    Senior Member Trident's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    272
    Thanks
    2
    Thanked 19 Times in 19 Posts

    Default

    Hi,

    Use include.encrypt /.../*
    -= Trident =-

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    166
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    HI Trident
    Have added that but still not asked for a password when i do a manual backup through the BACLIENT and when i restore i am no asked for a password. The way i understood that you set this up is to set the "encrypt key save" then manually backup a file this will then prompt you to add password first time. Then from then on any file thats backup up will be encrypted.
    Treds

  4. #4
    Senior Member Trident's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    272
    Thanks
    2
    Thanked 19 Times in 19 Posts

    Default

    Hi,

    Try this to see if you have stored an encryption key already. You may need to alter the paths, but give it a try.

    http://www.mail-archive.com/adsm-l@v.../msg81043.html
    -= Trident =-

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    166
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hi Trident
    this is a new node/file system.
    But i did as you suggested and run the trace but nothing i backup sets a encryption flag on.
    Is there anything else i can try?
    thanks
    Treds

  6. #6
    Senior Member Trident's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    272
    Thanks
    2
    Thanked 19 Times in 19 Posts

    Default

    Hi,

    I now assume you have altered your dsm,.sys to have include.encrypt /.../*

    Are there any other optionsets in work from the server?

    On th server type q node devassets2 f=d . Find the client option set it belongs to. Type

    q cloptset <name from above>'

    Please paste this output.
    -= Trident =-

Similar Threads

  1. Any software
    By etchingsj in forum BCP / DRP
    Replies: 0
    Last Post: 01-19-2012, 02:28 PM
  2. Tivoli software
    By sys_adm in forum TSM Server
    Replies: 4
    Last Post: 02-03-2009, 03:22 PM
  3. Software for TSM 5.3
    By mrfarvin in forum TSM Server
    Replies: 3
    Last Post: 04-09-2007, 07:39 AM
  4. Encryption - Hardware vs Software
    By nbs03 in forum TSM Security and Regulatory Compliance
    Replies: 3
    Last Post: 02-19-2007, 09:44 AM
  5. Software Question
    By emanzano in forum Others
    Replies: 1
    Last Post: 04-02-2003, 10:06 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •