Results 1 to 2 of 2

Thread: LTO Cartridges

  1. #1
    Member OKTSMGURU21's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Posts
    251
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hello !



    I Have A 3584 Ultrium Tape Library, And I Noticed That I Have A Few Tape Cartridges That Are In A Volume Status Of ' Empty '......Can Anyone Answer The Following Queries ?



    1) Are These Tapes Usable ?



    2) If Not, How Do I Get Them Into A 'Usable/Filling' Status ?





    Thank You For ANY Help That You May Provide.............




  2. #2
    Member
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    The status of empty volume indicates that the tapes haven't being used yet by tivoli to store the data. This not always means that the tape is unusable.



    You have to check the status of tape volume in library, private or scratch by run command "q libv <libr_name>",



    if the status is scratch volume, so it clear that tivoli haven't being used the tape.



    else if the status is private volume, U just have to make sure that the tape access status is "read/write", please run command "q vol <vol_name> f=d", if not U have to make the status "read/write" by running command "update vol <vol_name> access=readw"



    There is no direct access to change the tape into empty to filling status, if the tivoli store data on it, it would change the status of tape into filling automatically.



    But, before U do that, please kindly refer to your policy management.





    Depi












Similar Threads

  1. format/erase cartridges possible?
    By xefil in forum Tape / Media Library
    Replies: 4
    Last Post: 01-10-2007, 06:21 PM
  2. LTO2 and LTO1 tape cartridges in same library
    By may in forum Tape / Media Library
    Replies: 2
    Last Post: 06-25-2006, 06:48 AM
  3. 3583 LTO1 and 3583 LTO3 with same barcode labels cartridges
    By LetiTrepa in forum Tape / Media Library
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-2005, 12:46 PM
  4. migrate cartridges LTO1 to LTO2
    By frank in forum Tape / Media Library
    Replies: 0
    Last Post: 05-07-2004, 02:11 AM
  5. migration didn't complete successfully
    By mgabrielli in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-14-2003, 09:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •