Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Member rwhtmv's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    228
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Blog Entries
    1

    Default Client scheduler refuses to work

    So I have a 6.1.3.5 client on Win2k8 R2 that has a scheduler managed by the CAD. New install of the client. The dsmsched.log does not create, nor does the scheduler checkin with the server. I manually started the scheduler service so I could see that it is not the problem; it created entries in the dsmsched.log stating that it won't start due to being managed by the CAD (as expected.)

    I have uninstalled the client and rebooted twice. Used dsmcutil remove /name:"tsm client acceptor" to cleanly remove services, but clean install still has no luck.

    Please do not say, "upgrade the client", as that has already been done several times.

    01/12/2011 07:59:36 ANS5250E An unexpected error was encountered.
    TSM function name : psdiSignalDaemon
    TSM function : Unable to open Acknowledgement Mailslot '\\.\mailslot\client', dwRC = '2'.
    TSM return code : -1
    TSM file : psutagnt.cpp (20

    Is the only odd thing I see in the dsmerror log.

    If I've done an uninstall, then use dsmcutil to remove services, then reboot, does it clean up everything I need removed?

  2. #2
    Moderator moon-buddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Somewhere in the US
    Posts
    5,950
    Thanks
    4
    Thanked 235 Times in 230 Posts

    Default

    64-bit client? Delete the service via dsmutil, uninstall the client and clean the registry is what I do to clear the client of any TSM agent.
    Ed

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    In your head...
    Posts
    470
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    we had a similar issue...I believe (as much as I hate to say it) it was the version of the client we were running and we had to down grade to 6.1.0, I'll recheck my notes and shoot you another reply.

    We also had an issue with the W2k8 R2 and unintalling and removing residual services....I'll keep you posted.
    "Whats this button do?"

  4. #4
    Newcomer
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I have installed the 6.2.2 client version for 64bit (Windows 2008 R2) and get the same problem.
    I have reinstall several times (with removing services using the dsmutil and removing registry entires) and nothing seems to solve the problem

    ANS5250E An unexpected error was encountered.
    TSM function name : psdiSignalDaemon
    TSM function : Unable to open Acknowledgement Mailslot '\\.\mailslot\client', dwRC = '2'.
    TSM return code : -1


    any ideas?

  5. #5
    Newcomer
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rwhtmv View Post
    So I have a 6.1.3.5 client on Win2k8 R2 that has a scheduler managed by the CAD. New install of the client. The dsmsched.log does not create, nor does the scheduler checkin with the server. I manually started the scheduler service so I could see that it is not the problem; it created entries in the dsmsched.log stating that it won't start due to being managed by the CAD (as expected.)

    I have uninstalled the client and rebooted twice. Used dsmcutil remove /name:"tsm client acceptor" to cleanly remove services, but clean install still has no luck.

    Please do not say, "upgrade the client", as that has already been done several times.

    01/12/2011 07:59:36 ANS5250E An unexpected error was encountered.
    TSM function name : psdiSignalDaemon
    TSM function : Unable to open Acknowledgement Mailslot '\\.\mailslot\client', dwRC = '2'.
    TSM return code : -1
    TSM file : psutagnt.cpp (20

    Is the only odd thing I see in the dsmerror log.

    If I've done an uninstall, then use dsmcutil to remove services, then reboot, does it clean up everything I need removed?
    For what its worth I get the same error on 6.1.4.0

  6. #6

    Default

    If teh results were the same when you upraded the TSM Client.
    Did we stop all the TSM Client services before we did the upgrade?
    If not, delete and redefine the schedule service via the setup wizard with the TSM Client GUI.
    If the results are still the same, post the messages around "ANS5250E An unexpected error was encountered." message from the error and schedule log. There may be another message that would provided a hint.

    Good Luck,
    Sias

  7. #7
    Newcomer
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Same problem!!
    any solution?????
    Client 6.2.2!!

  8. #8

    Default

    From the TSM Client Command Line if we issue some thing like -
    dsmc q fi or dsmc q session

    What happens?
    If the node password had expired, the TSM Client can produce the message that we are seeing.

    Good Luck,
    Sias

  9. #9
    Newcomer
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I had the same problem with client v6.2.2.0 on a Windows 7 64bit workstation. The Web Service wouldn't install nor would it ever communicate with the TSM server. After updating the node on the server this still didn't work. I found out that some how the Administrator privileges were not on that particualar node. After registering this node again and activating the administrator privileges and then updated the node again i was able to successfully install the Web Client on the machine.

  10. #10
    Moderator chad_small's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Gilbert, AZ
    Posts
    2,194
    Thanks
    1
    Thanked 26 Times in 25 Posts

    Default

    I had this problem awhile ago and found out from IBM support that the fix is to set the following on the client and server:

    CLIENT:
    -----------
    TCPCLIENTADDRESS xxx.xxx.xxx.xxx
    TCPCLIENTPORT 1501

    SERVER
    -----------
    upd node XYZ hladdress=xxx.xxx.xxx.xxx lladdress=1501

    For some reason this fixes the issue with the CAD. http://www.tsmadmin.com/2012/01/tsm-...ler-issue.html
    Chad Small
    IBM Certified Deployment Professional
    chadsmal@gmail.com
    http://www.tsmadmin.com

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    516
    Thanks
    2
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    Does the clien have several networkinterfaces?
    Windows, does it come with a gui?

Similar Threads

  1. TDP for Mail Scheduler did not work with double quotes
    By khawts in forum Exchange / Outlook
    Replies: 4
    Last Post: 08-10-2009, 06:19 PM
  2. client optionset doen't work
    By TSMRONALD in forum TSM Installation, Upgrade and Configuration
    Replies: 3
    Last Post: 07-07-2008, 04:00 PM
  3. After applying fix TSM 5.3.6 refuses to mount volume for STA
    By vojto in forum Restore / Recovery Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 02-22-2008, 09:17 AM
  4. INETPUB refuses to backup
    By icewalker in forum TSM Client
    Replies: 5
    Last Post: 09-12-2007, 04:36 PM
  5. Journaling, NT, Client 5.1.6.0 - Does/Can It Work
    By Nicko in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-20-2005, 03:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •