Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member Sunhillow's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Stuttgart, Germany
    Posts
    346
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default TS3500 killed with wrong firmware?

    Hi
    I guess I have a problem now...
    After updating drive microcode to the latest level I wanted to update the library firmware too.
    Fortunately we currently have one unused library where I wanted to test the update... I guess you already sense what i did.
    It is a non-ALMS-library and I loaded firmware level A360. Well done me dimwit

    Now it does not even respond to a ping! Is there any way to fix this myself?

  2. #2
    Moderator moon-buddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Somewhere in the US
    Posts
    5,903
    Thanks
    4
    Thanked 231 Times in 226 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Sunhillow View Post
    Hi
    I guess I have a problem now...
    After updating drive microcode to the latest level I wanted to update the library firmware too.
    Fortunately we currently have one unused library where I wanted to test the update... I guess you already sense what i did.
    It is a non-ALMS-library and I loaded firmware level A360. Well done me dimwit

    Now it does not even respond to a ping! Is there any way to fix this myself?
    I am guessing you tried rebooting the library, right?

    Have you verified that the IP Addresses have not changed because of the update?

    By the way, did you use the panel to update the firmware, or used the web interface? I think you can undo the update by putting back the old firmware using the panel.
    Ed

  3. #3
    Senior Member Sunhillow's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Stuttgart, Germany
    Posts
    346
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Thank you for the answer. I turned it off and on. The display only says "Error 2701. Unable to communicate with ACC card."

    Its MAC is visible on the LAN switch, but does not perform any requests. My colleage will look again on monday

    Edit: Error No. is 2701
    The machine is not reachable over LAN, I will try to see something on the serial port...
    Last edited by Sunhillow; 08-30-2010 at 06:11 AM.

  4. #4
    Senior Member Sunhillow's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Stuttgart, Germany
    Posts
    346
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    OK... the only way to connect to the library now seems to be CEtool which apparently can only be downloaded by IBM CE. At least the download address mentioned in the Maintanance Information of Nov. 2008 is unreachable

  5. #5
    Senior Member Sunhillow's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Stuttgart, Germany
    Posts
    346
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by moon-buddy View Post
    I am guessing you tried rebooting the library, right?
    May I guess you asked this because it would have been better not to do so?

    Even CEtool cannot access the library
    hg

  6. #6
    Newcomer
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Germany / Cologne
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hi Sunhillow,

    did you get a result? We have the same issue here.

  7. #7
    Senior Member Trident's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    271
    Thanks
    2
    Thanked 19 Times in 19 Posts

    Default

    You probably have old hardware revisions of your cards, IBM did the same thing on my TS3500. We had to replace the acc card to get it working, Later we replaced all cards to newer hardware revisions.
    -= Trident =-

Similar Threads

  1. TS3500 (TS3584) Firmware Update
    By GregE in forum Tape / Media Library
    Replies: 2
    Last Post: 05-20-2009, 12:27 PM
  2. upgrading firmware on DS4400, Never done it before
    By PierCed_3 in forum SAN Technical Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-05-2009, 11:17 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 07-31-2008, 12:11 PM
  4. Killed Netware-Volume through backup with Windows 98SE
    By kirchner in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-14-2006, 10:27 AM
  5. LTO2 firmware issues
    By matthias in forum Tape / Media Library
    Replies: 4
    Last Post: 07-13-2004, 01:17 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •