Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bismarck, ND
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default TSM 6.1 Instance & DB Backup

    I currently have a TSM server running Red Hat ES 5 with TSM6.1.1 and I just created a 2nd instance of TSM on the same physical server in a shared library scenario, both have the same IP addresses, but different port numbers.

    I am trying to manually backup the DB on the new TSM server and getting this in act log:

    08/20/2009 14:36:12 ANR2017I Administrator PASCHUMACHER issued command: BACKUP
    DB dev=3584class type=full (SESSION: 12)
    08/20/2009 14:36:12 ANR4559I Backup DB is in progress. (SESSION: 12)
    08/20/2009 14:36:12 ANR0984I Process 43 for DATABASE BACKUP started in the
    BACKGROUND at 02:36:12 PM. (SESSION: 12, PROCESS: 43)
    08/20/2009 14:36:12 ANR2280I Full database backup started as process 43.
    (SESSION: 12, PROCESS: 43)
    08/20/2009 14:36:14 ANR4578E Database backup/restore terminated - required
    volume was not mounted. (SESSION: 15)
    08/20/2009 14:36:15 ANR2980E Database backup terminated TCPIP failure - DB2
    sqlcode -2033 sqlerrmc -50. (SESSION: 12, PROCESS: 43)
    08/20/2009 14:36:15 ANR0985I Process 43 for DATABASE BACKUP running in the
    BACKGROUND completed with completion state FAILURE at
    02:36:15 PM. (SESSION: 12, PROCESS: 43)

    any help would be appreciated. thanks!

  2. #2
    Moderator chad_small's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Gilbert, AZ
    Posts
    2,194
    Thanks
    1
    Thanked 25 Times in 24 Posts

    Default

    Are those the only errors? Do you have scratch available? Is it possibly trying to mount a tape and the library inventory is screwed up, or does this only happen when you run the DB backup?
    Chad Small
    IBM Certified Deployment Professional
    chadsmal@gmail.com
    http://www.tsmadmin.com

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bismarck, ND
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yes those are the only errors (so far) i have 56 scratch tapes and so far this has only happened when I try to do a backup of the library client. i havent tried to backup anything else yet.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    212
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    What is the configuration of device class 3584class ?
    Can you post output of q devc 3584class f=d please ?

  5. #5
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bismarck, ND
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    From the Library Manager:
    tsm: CRONUS>q dev 3584class f=d

    Device Class Name: 3584CLASS
    Device Access Strategy: Sequential
    Storage Pool Count: 0
    Device Type: LTO
    Format: DRIVE
    Est/Max Capacity (MB):
    Mount Limit: DRIVES
    Mount Wait (min): 60
    Mount Retention (min): 2
    Label Prefix: ADSM
    Library: 3584LIB
    Directory:
    Server Name:
    Retry Period:
    Retry Interval:
    Shared:
    High-level Address:
    Minimum Capacity:
    WORM: No
    Drive Encryption: Allow
    Scaled Capacity:
    Last Update by (administrator): PASCHUMACHER
    Last Update Date/Time: 06/01/2009 16:25:53

    From the Library Client
    tsm: TSMPS>q dev 3584class f=d

    Device Class Name: 3584CLASS
    Device Access Strategy: Sequential
    Storage Pool Count: 2
    Device Type: LTO
    Format: DRIVE
    Est/Max Capacity (MB):
    Mount Limit: DRIVES
    Mount Wait (min): 60
    Mount Retention (min): 60
    Label Prefix: ADSM
    Library: 3584LIB
    Directory:
    Server Name:
    Retry Period:
    Retry Interval:
    Shared:
    High-level Address:
    Minimum Capacity:
    WORM: No
    Drive Encryption: Allow
    Scaled Capacity:
    Last Update by (administrator): PASCHUMACHER
    Last Update Date/Time: 08/20/2009 12:27:58

  6. #6
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    212
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    and output of q libr f=d on library client please ?
    from library client, did you "ping server" the primary library manager ?
    I do mind about the tcpip failure:
    08/20/2009 14:36:15 ANR2980E Database backup terminated TCPIP failure - DB2
    sqlcode -2033 sqlerrmc -50. (SESSION: 12, PROCESS: 43)

  7. #7
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bismarck, ND
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yes i can ping server and communicate back and forth.

    tsm: TSMPS>ping server cronus
    ANR1706I Ping for server 'CRONUS' was able to establish a connection.

    tsm: CRONUS>ping server tsmps
    ANR1706I Ping for server 'TSMPS' was able to establish a connection.

    output of q libr from TSMPS (library client)

    tsm: TSMPS>q libr f=d

    Library Name: 3584LIB
    Library Type: SHARED
    ACS Id:
    Private Category:
    Scratch Category:
    WORM Scratch Category:
    External Manager:
    Shared: No
    LanFree:
    ObeyMountRetention:
    Primary Library Manager: CRONUS
    WWN:
    Serial Number:
    AutoLabel:
    Reset Drives:
    Relabel Scratch:
    Last Update by (administrator): PASCHUMACHER
    Last Update Date/Time: 08/20/2009 15:59:26

  8. #8
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    212
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yep, message meaning is clear, tcpip problem, so...
    It happend only for database backup ?
    Since the begining of installation of library sharing ?
    or did dbbackup runs fine before with the same configuration and problem appear recently ?
    Between the last good backup and the first erroneous one, what happend on network configuration ?
    Maybe I take a wrong way but... I do mind about message ANR2980E

  9. #9
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bismarck, ND
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    IBM doesn't seem to have an answer either. This is a new TSM 6.1 instance on the same physical server as the library manager, using the same IP but different TCP port #. I have only tried a DB backup so far. I don't have any nodes configured yet. I have always tested my lib client to lib manager comms with a manual DB backup before i kick anything else off.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    The error is from DB2, calling the TSM API to back up to the server. Return code -50 means that the API couldn't connect to the server. So the first thing to check is that the API is configured correctly, and that DB2, in turn, is configured to use the API correctly.

    There's a topic in the V6 library that goes through the necessary steps to do this. Hopefully it'll help pinpoint just what's going wrong...

    http://publib.boulder.ibm.com/infoce...rep_dbmgr.html
    --Ken Hannigan
    Tivoli Storage Manager Server Development

  11. #11
    Newcomer
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    This is just a guess...but have you double-checked the DSMI_CONFIG environment variable that is set in the ".../sqllib/userprofile"? If you don't have it set, make sure you set it and recycle the TSM instance and try it again.

    Like I said...only a guess.

  12. #12
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bismarck, ND
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    actually got an update from IBM on this issue. it looks like I defined the tape drives incorrectly being this is now an instance of TSM rather than a stand-alone "server" I defined the drives the old school way.

    I asked why it was saying TCP/IP communication failure for something like tape drives, and they couldn't tell me.

  13. #13
    Member issen's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Stockholm
    Posts
    48
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default DB2 TCP/IP Problem

    Hi,
    Here is a solution that solve my DB2 problem

    http://publib.boulder.ibm.com/infoce...rep_dbmgr.html
    Best Regards
    Christian Svensson

  14. #14
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    84
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    I had smilar problem. Problem is multipath problem. Delete fsci path and than define again it. Problem is solved.

Similar Threads

  1. Backup db from one db2 instance, restore on another ?
    By vilius.m in forum TSM Installation, Upgrade and Configuration
    Replies: 0
    Last Post: 07-25-2008, 04:57 AM
  2. Backup 2nd instance of SQL databases
    By smith_ja in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-08-2008, 05:57 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 11-10-2007, 01:08 AM
  4. Unable to backup default SQL instance
    By speterson in forum TDP/Application Layer Backup
    Replies: 3
    Last Post: 09-13-2007, 09:35 PM
  5. Create 2 nd TSM instance to backup 1 st instance
    By kabousv in forum TSM Server
    Replies: 2
    Last Post: 02-09-2007, 06:10 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •