Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Newcomer
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation Storage Pool Data Migration

    Hi,

    I'm working on a windows TSM server and I don't know why a Disk storage pool did not start to migrate to a tape storage pool


    Storage Device Estimated Pct Pct High Low Next Stora-
    Pool Name Class Name Capacity Util Migr Mig Mig ge Pool
    Pct Pct
    ----------- ---------- ---------- ----- ----- ---- --- -----------
    INFRADSK DISK 51 G 99.1 0.0 10 0 LTOPOOL1
    LTOPOOL1 LTOCLASS4 42,709 G 33.4 38.5 100 70

    The INFRADSK is the DISK stg it is with 91 % used and it did not start to megrate. I have set to start the migration when 10 % used but it did not work.
    The LTOPOOL1 is the tape storage pool and it has enough scratch tapes.

    Any idea?

    Tks in advance.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    55
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hi..
    The pct_utilizaed is 91% but the pct_mig is only 0% .that is the reason it is not able to migrate..The possible reason would be if there was active backup sessions which was using the Disk stg as destination.Correct me if was wrong..You can try updating the migration threshold to default and once ur backup completes u can start the migration i hope this will help..

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    That was a good point about pct_utilized..
    I wanna add my two cents from my little experience...

    just check if you see any error in the Q ACT..like "No scratch volumes are mounted" and see if the scratch volumes are actually picked by tsm server. paste the q act output when migration is supposed to start.

  4. #4
    Senior Member THE_WIPET's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Montreal
    Posts
    562
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    check if cache mode is enable on your diskpool. if it's enable thats the reason with your pct_utilized is 91% and your pct migr is (0%).

    data as been migrated (0%) but it's keep a copy on your diskpool.. if you dont what to keep a copy on your diskpool just set cache mode to no.

    I keep my cache enable on my diskpool for faster retore if your diskpool is large enough to keep a least 1 day of backup. if your dp is not big enough... i sugest to disable it.. you'll have a little gain in migration performance.

Similar Threads

  1. Backup to Storage Pool vs migration from Storage pool to Tape Library
    By falcon73 in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 12-22-2011, 10:01 AM
  2. EMC-CDL Storage Pool Migration
    By proistok in forum Tape / Media Library
    Replies: 2
    Last Post: 02-14-2008, 04:39 PM
  3. Storage Pool threshold and migration?
    By vyruzj in forum Backup / Archive Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 11-22-2006, 04:19 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 02-17-2006, 11:42 AM
  5. Disk Storage Pool over High Migration Percentage?
    By melvin in forum Performance Tuning
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2005, 09:03 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •