Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member dig1tal's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    alderan
    Posts
    48
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default LT04 Defective Tapes

    Has anyone noticed a significant defective percentage in the number of LT04 tapes that they use? We have ordered two 30+ LTO4 tapes from two different suppliers and seem to have a defective rate of about 13%. This is higher than the number of defective tapes that we get with our LTO3 tapes. I have opened PMR's with IBM support to confirm that it was not the tape drives or TSM. Just wanted to see what the general consensus is.

    Thanks,
    Robert

  2. #2
    Senior Member ttrinh7975's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    West Coast...Beautiful California
    Posts
    485
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Smile

    Per IBM recommendation, stay with FUJI for LTO tapes...

    FUJI LTO's are more reliable..

    Good Luck
    Systems Engineering (Storage Administration)

    "No matter how well we do something, there is always something we can do better" - Joel R.

  3. #3
    Newcomer
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ttrinh7975,

    Do you agree with IBM on this?
    I haven't had any tests on LTO-4, only LTO-2 and due to the fact that you could not guarantee that either Fuji or Maxell branded cassettes contained their respective tape/chip we opted for Imation (as they only put their own tape into their cassettes).

    My migration plan is based upon Imation so am interested to see anything that would suggest otherwise.

  4. #4
    Senior Member Stephan's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Great White North
    Posts
    647
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hi.

    we've been using IMATION tapes ever since the original introduction of my 3584 (with lto2). We've now moved on through lto3 and 4 and i do not get many 'bad' tapes...

    Do you see a pattern with the bad tapes always coming from the same drives?? could be a bad drive instead...
    and all that could have been...

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St Louis
    Posts
    286
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    We use a enterprise HP library with HP tapes. LTO4 for about 3-4 months now. Havent had any more than with LTO3

  6. #6
    Member dig1tal's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    alderan
    Posts
    48
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Looks like my issue might be a drive. Seems to occur on one specific drive. Thanks for the replies.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    27
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I'm using the TS3200 tape library and I have experienced the same problems with LTO4 tapes. I've tried dfferent tape brands but there was no difference. About a mounth ago IBM released new firmware for the library and the tape drives. After upgrading the firmware I havn't had any read or write errors.

    Good Luck

  8. #8
    Senior Member Stephan's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Great White North
    Posts
    647
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dig1tal View Post
    Looks like my issue might be a drive. Seems to occur on one specific drive. Thanks for the replies.
    Makes a little more sense that way doesn't it?
    When i do get an error on a tape, i take note of the drive it happened on, just to make sure that if i do get another error that same day or sometime soon after, it isn't the same drive...
    If it is, i usually don't mess around too much and get a replacement from IBM...
    and all that could have been...

Similar Threads

  1. Select to get the number of tapes needed to restore a node from offsite tapes
    By shanafin in forum Restore / Recovery Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-06-2008, 05:54 PM
  2. LT04 vs 3592
    By 47hex in forum Tape / Media Library
    Replies: 4
    Last Post: 02-01-2008, 01:16 AM
  3. Bar code reader on a 3584 defective
    By moon-buddy in forum Tape / Media Library
    Replies: 2
    Last Post: 08-10-2007, 11:25 AM
  4. Simple way to replace a defective LTO2 tape ?
    By gniagnia in forum Tape / Media Library
    Replies: 2
    Last Post: 11-16-2005, 04:41 AM
  5. Running out of scratch tapes, lots of database backup tapes.
    By ananke in forum Tape / Media Library
    Replies: 5
    Last Post: 04-04-2005, 10:25 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •