Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Checkin ith TS3500 finds no tapes, MTLIB shows them

    We just installed a Ts3500 and we bulk loaded the tapes. Everything looks fine when I run an MTLIB command under AIX. I can see all 200 tapes.

    The drives and library came online to TSM without issue.

    However, when I try to checkin the tapes, TSM can't find them. I have tried search=yes, search=bulk, etc.

    If I put a tape in the I/O drawer, I still can't check it in.

    I am at a loss. Any suggestions?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Michigan
    Posts
    1,359
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Have you performed an audit of the library first prior to the checkin command?
    Also use checklabel=barcode option as well within your checkin command.

    Let us know
    Steven Gabriel
    Principal -SGSolutions Inc.
    http://www.sgsolutionsinc.com

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pacific NW...USA
    Posts
    207
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    If you type the Q ACT for the time when the checkin command, you should get a pretty good hint of what the issue is.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    The checkin completes sucessfully so there is no error in the actlog.
    I have tried an audit lib also. Nothing.

    I am thinking we have something set up incorectly and the tapes are not in the logical library that TSM is accessing (even though we only have 1 logical library).

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Found the issue

    The "default" logical library was set up for 8 character volsers and we were trying to use 6 characters in TSM.

    We changed the library to 6 characters and all is well now.

Similar Threads

  1. return all offsite tapes in checkin report
    By Rodney in forum TSM Reporting & Monitoring
    Replies: 2
    Last Post: 12-04-2007, 01:27 PM
  2. New TS3500 Library
    By glynch in forum Administrative Client
    Replies: 7
    Last Post: 08-02-2007, 04:23 PM
  3. Using Move media to checkin 'empty' tapes
    By klee in forum Tape / Media Library
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2007, 06:08 PM
  4. Problems labelling tapes in TS3500 library
    By Lio in forum Tape / Media Library
    Replies: 4
    Last Post: 04-19-2007, 10:05 AM
  5. Finding out which tapes to checkin for restore
    By xosuark in forum TSM Reporting & Monitoring
    Replies: 0
    Last Post: 07-30-2003, 03:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •